MC Groep
Image default
Beauty en verzorging

Wat kun je met een Laser IPL ontharingsapparaat

Wat kun je met een Laser IPL ontharingsapparaat

Met een Laser- IPL ontharingsapparaat kun je zelf thuis haargroei weg laseren die je liever niet hebt. Deze kan op allerlei plekken worden gebruikt. Echter zit er wel een kanttekening aan deze apparaten. Als je namelijk een donkere of blonde huid hebt dan kan het mogelijk niet zo goed werken als dat je verwacht. Dit heeft te maken met het pigment en de werking van de laser. Ook werkt het niet zo goed bij mensen die wit, grijs of rossig haar hebben. Heb je dit allemaal niet dan is het een geschikt apparaat voor jou.

Het is belangrijk dat je voor de behandeling niet in de zon gaat zitten. De laser werkt namelijk op basis van het pigment en dit moet dan niet veranderd zijn. Ook onder de zonnebank liggen wordt niet aangeraden. Hoe meer lichtflitsen een apparaat te bieden heeft hoe beter de ontharing zal verlopen. Hij kan dan namelijk ook in korte tijd veel werk verrichten. Als je echt veel of dik behaard bent dan kun je het beste kiezen voor een apparaat met een hoge lichtsterkte. De fijnere haren kun je juist weer beter behandelen met een lage lichtsterkte.

Wat zijn de mogelijkheden

Het laser IPL ontharingsapparaat staat net als alle andere techniek niet stil. Bij 5top hebben wij ontdekt dat er zelf apparaten zijn waarbij je met behulp van een app de ontharing kunt doen. Deze zorgen er ook voor dat je het op de juiste manier doet, want het is toch nog wel een kunst om dit onder de knie te krijgen. Het enige waar je telefoon of tablet over moet beschikken is bluetooth. Hiermee communiceert de telefoon naar het apparaat. Ook krijg je dan herinneringen wanneer je het vergeten bent. Dit kun je vaak zelf instellen zodat je het ook op regelmatige basis doet. Ook houdt hij vaak bij hoeveel lichtflitsen je gebruikt hebt. Zo kun je na iedere behandeling zien of dat meer of minder is. Meestal wordt dit een stuk minder, want dat is uiteindelijk het doel van dit apparaat.