MC Groep
Image default
MKB

Waar is het personeel eigenlijk?

In moderne bedrijven werkt iedereen vanaf elke mogelijke plek. Sommigen zijn nog op kantoor, anderen werken vanaf thuis, en weer anderen zijn op locatie bij een klant. Het kan voor je administratie best moeilijk worden om bij te houden wie nou wat waar doet. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een solide urenregistratie personeelhebt. Zo raak je geen enkel personeelslid kwijt, en weet je precies wie waar aan het werk is, en hoeveel procent van de loonkosten op een afdeling uitgegeven wordt. Iemand krijgt misschien een vast salaris, maar dat betekent niet dat ze bij jou vast werk doen. 

Tijdelijk personeel: een complex geval 

Soms heb je voor een bepaalde opdracht tijdelijk kennis nodig die simpelweg niet binnen jouw bedrijf aanwezig is. Op een dergelijk moment heb je een tijdelijke werknemer nodig. Een tijdelijke werknemer kost per uur dan wel meer dan iemand met een vast contract, maar dat geeft niet, want doorgaans heb je niet genoeg werk om een dergelijke specialist constant aan het werk te houden. Of toch wel? Met een goede urenregistratie kan je namelijk direct zien wanneer het goedkoper is om een specialist in vaste dienst te nemen in plaats van dat je constant afhankelijk bent van freelancers. 

Voorkom verzuim 

Het kan voor een medewerker soms best verleidend zijn om onderweg van de ene naar de andere klant even snel wat te gaan doen. En dit gebeurt dan onder jouw tijd, en de klant moet langer wachten dan nodig is. Een goede tijdregistratie personeelzorgt ervoor dat jouw personeel een stok achter de deur houdt om tussendoor geen tijd te verzuimen. Alle uren worden namelijk netjes bijgehouden, en als verzuim een gewoonte begint te worden gaat dat op een gegeven moment opvallen. 

Bespaar op administratiekosten met een geautomatiseerde urenregistratie 

Het kost de administratie doorgaans vrij veel tijd en moeite om bij te houden waar welk personeel gewerkt heeft. Een personeelslid kan op één dag namelijk al gauw op vijf verschillende plekken gewerkt hebben. Deze ingewikkelde situaties zorgen ervoor dat de administratie onnodig veel tijd kwijt is aan werk dat makkelijk door een computerprogramma overgenomen kan worden. Ons advies is dan ook om dit werk aan een computerprogramma over te laten. Het personeel hoeft enkel aan te geven wanneer ze ergens beginnen, en wanneer het daar weer weg gaat. De administratie hoeft dus helemaal geen ingewikkeld werk meer te doen, en er kunnen geen fouten meer insluipen. 

https://www.get.nl/oplossingen/tijdregistratie/kostenplaatsregistratie-urenregistratie