MC Groep
Image default
Aanbiedingen

Welke vragen krijg je bij een alcoholtest?

Als je besluit om een alcoholtest te doen om te zien of je te veel drinkt, zal je verschillende vragen krijgen. Het is vooral belangrijk om in gedachten te houden dat als je je eigen drinkgedrag niet vertrouwt of als je een vermoeden hebt dat je verslaafd bent of raakt aan alcohol altijd hulp te zoeken. Een verslaving gaat niet vanzelf over en wordt alleen maar erger als je er langer mee wacht.  Vertrouw een test op internet dus niet blind. Als je als uitslag krijgt dat er niets aan de hand is, terwijl je dat niet helemaal gelooft, zoek dan hulp.

Zegt een test dat je veel verschijnselen van een verslaving vertoont, neem dan hoe dan ook contact op met een hulpverlener. Met name een alcoholverslaving is een geniepige sluiper.  Je kan al langer verslaafd zijn zonder dat je er erg in hebt.

Factoren die in een alcoholtest terugkomen

Wat er bij een alcoholtest ook komt kijken, is hoe het jouw (sociale) leven beïnvloedt. Zoals je misschien al weet, is niet alleen de hoeveelheid alcohol die je drinkt een factor die bepaald of je misschien verslaafd bent. Het is ook de afhankelijkheid die je hebt van alcohol en wat je doet of juist laat door het gebruik of gebrek aan alcohol. Voel je je bijvoorbeeld rot nadat je alcohol hebt gedronken? Of ga je minder sociale contacten aan zodat je kan drinken? Of ben je juist niet zo goed in nee zeggen tegen een glaasje alcohol als je in gezelschap bent? De antwoorden op deze vragen kunnen ook een idee geven of je misschien meer afhankelijk bent van alcohol dan je zelf misschien denkt.

 

Een voorbeeld van een alcoholtest

Laten we eens kijken naar waarom een alcoholtest een prima idee kan zijn. Een alcoholverslaving roept misschien het beeld op van iemand die totaal niet meer kan functioneren en slapend op de bank ligt met knallende hoofdpijn en lege flessen om zich heen. Maar neem dan iemand die dagelijks verrukkelijk eten op tafel zet met een passend wijntje en ook graag een wijntje nuttigt bij het koken. Het valt misschien niet zo op, maar dan gaan er misschien al gauw zes glazen op een avond doorheen. Als je dan ook nog eens moeite hebt om te stoppen onder het mom van ‘genieten’ of ‘eentje extra kan geen kwaad’ dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat je in het grijze gebied zit dat aanleiding kan vormen voor een verslaving.

Een alcholtest kopen? Ga dan naar https://www.alcohol-tester.nl/

Afkicken? Kijk dan hier.

Een alcoholtest kan ook worden afgenomen in het verkeer, zelfs wanneer je op een scootmobiel rijdt.