MC Groep
Image default
Woning en Tuin

Verduurzaam je woning met deze hoogwaardige zonnepanelen

Duurzame alternatieven voor de manier waarop we handelen, staan steeds vaker centraal in het nieuws, terwijl huidige methoden ter discussie gesteld worden. Is het bijvoorbeeld wel nodig om ieder jaar een hele nieuwe garderobe aan te schaffen en hoeveel vlees is gezond voor het lichaam én het milieu? Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor de trein als alternatief voor het vliegtuig en worden kleding en cosmetica met nieuwe technieken en biologische producten gefabriceerd. Andere manieren om te verduurzamen is door te investeren in de isolering van de woning of de installatie van groene energy systems van Wijsman Duurzaam. Zo is het mogelijk om zonnecellen kopen of een zonneboiler te laten installeren, zodat je als individu op die manier kunt compenseren voor een te hoge CO2-uitstoot door de wereldbevolking.

Mono- of polykristallijne zonnepanelen?

Heb jij uit alle duurzame opties gekozen voor de installatie van zonnepanelen? Dan is het belangrijk om te weten dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen mono- en polykristallijne zonnepanelen. Zoals de namen al doen vermoeden, is het monokristallijne zonnepaneel één geheel, terwijl het polykristallijne zonnepaneel uit meerdere kleine stukjes kristal bestaat. In zijn totaliteit functioneert het polykristallijne zonnepaneel hierdoor minder optimaal, al staat hier dan ook een andere prijs tegenover. Het monokristallijne zonnepaneel daarentegen realiseert een hoger rendement per m2, waardoor het voornamelijk voor kleinere oppervlaktes, zoals rijtjeshuizen, een aantrekkelijke mogelijkheid is. Grote daken van bedrijfspanden zijn echter geschikter voor polykristallijne zonnepanelen. Al met al spelen er dus heel wat doorslaggevende factoren mee in dit keuzeproces.’

Contact opnemen met Wijsman Duurzaam

Gaat jouw hoofd tollen van al deze informatie? Aarzel dan vooral niet om contact op te nemen met de experts van Wijsman Duurzaam voor antwoorden op al jouw vragen en meer informatie over alle mogelijkheden voor de opwekking van groene energie met behulp van zonnepanelen.

Bezoek de website voor meer info : website