MC Groep
Image default
Gezondheid

Trampoline springen is leuk en gezond, maar houdt het veilig

Ieder kind in Nederland is blij met een trampoline. Springen met vrienden en allerlei soorten kunstjes die je op een trampoline kan doen. Salto’s maken, er op springen met een bal of je gewoon op je rug laten vallen om vervolgens weer omhoog te komen, op de trampoline is alles mogelijk. Kinderen hebben een rijke fantasie en dit maakt alles mogelijk. Het is heel simpel gewoon heel leuk en kinderen vinden het altijd leuk. Hiernaast komen kinderen dan nog een keer buiten en dat is al lang niet meer zo normaal als dat het ooit was. Kinderen krijgen er een ontzettend goede conditite van. Hiernaar kan je ze goed te eten geven, omdat ze honger zullen krijgen van het trampoline springen Het is namelijk een sport/spel waarbij je de nodige calorieën verbranden gaat. Een uur springen op de trampoline is goed voor het verbranden van ongeveer 500 calorieën. 

Trampoline is hoe dan ook goed voor kinderen. Ze gaan er niet alleen lichamelijk op vooruit, ook hun sociale vaardigheden verbeteren in de loop van de tijd. Trampoline springen kan heel goed alleen, maar het is veel leuker om het met een heleboel vrienden en vriendinnen te doen. Wie maakt de hoogste sprong of wie maakt de mooiste salto?

Trampoline springen is geen gevaarlijke sport. Toch bestaat er altijd een risico dat iemand van de trampoline afvalt of zich op een andere manier bezeert aan de trampoline. Je springt natuurlijk heel hoog en daar kleeft een risico(tje) aan. Het is slim om gebruik te maken van een trampoline rand. Hierdoor blijft de rand bedekt en dit zorgt ervoor dat niemand vast kan komen te zitten in de trampoline veren. Je kan er ook voor kiezen om de trampoline in te graven. Op deze manier kan niemand van de trampoline af vallen. Het is ook mogelijk om een trampoline met veiligheidsnet te kopen.

Bezoek de website voor meer info : website