MC Groep
Image default
Tuin en buitenleven

Speeltuin of thuis

Speeltuinen zijn vaak een hele beleving voor kinderen. Kinderen komen hier met zijn allen samen en creëren hier vaak hun eerst ervaringen en herinneringen. In dit artikel vertel ik jullie graag wat er allemaal te beleven is in speeltuinen. Zo weet je wat beter wat je kinderen uitspoken en kom je misschien nog op leuke ideeën voor je kinderen.

 

Bijna iedereen heeft in zijn buurt wel een basketbal- en straatvoetbal veldje. Je ziet hier vaak grote groepen kinderen met zijn allen veel verschillende spellen op spelen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan eenentwintigen. De opzet van dit spel is heel simpel, je moet als eerste eenentwintig keer zien te scoren. Hierbij moet je wel opletten dat de bal maar één keer mag stuiteren nadat hij de grond heeft geraakt. Uiteindelijk is het ook zo dat hoe verder de worp is hoe hoger het aantal punten zal uitvallen het is een erg leuk spel die voor iedereen toegankelijk is.

 

Kinderen kunnen daarnaast ook spelen op de houten schommels natuurlijk. Ik kan me niet voorstellen dat er kinderen zijn die zich niet kunnen vermaken op schommels. Je vindt ze gelukkig ook bijna overal in woonwijken. Je hoeft als kind over het algemeen niet lang op zoek naar een schommel in de buurt om je lekker op te vermaken.

 

Vaak staan schommels in speeltuinen waar ook meer houten buitenspeelgoed staat. Zo heb je er meestal ook wel een zandbak staan. Kinderen kunnen in zo’n zandbak natuurlijk heerlijk ravotten. Je hoeft echt niet altijd naar het strand om een mooi zandkasteel te bouwen. Dit kun je ook prima doen in een zandbak die in de buurt staat.

 

Een groot pluspunt tegenwoordig is dat je de speeltoestellen ook thuis kunt plaatsen. Alle soorten speelgoed, zoals schommels, de wip, zandbakken en speelhuizen. Zorg er dus voor dat je kinderen lekker buiten kunnen spelen, of het nou binnen- of buitenshuis is.

 

Bezoek de website voor meer info : website