MC Groep
Image default
Gezondheid

Je beweging verbeteren met fysiotherapie

Fysiotherapeuten identificeren, diagnosticeren en behandelen bewegingsproblemen. Ze helpen mensen om zoveel mogelijk functie te behouden of te herstellen. Lichamelijke functie en beweging zijn heel belangrijk voor:

Gezondheid, welzijn en fitheid.
Het beheersen van pijn.
Het verdienen van de kost.
Onafhankelijkheid.
Neem de aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging
Regelmatige lichaamsbeweging kan je lichamelijke, geestelijke en sociale gezondheid ten goede komen. Het helpt ook veel chronische aandoeningen te voorkomen of te verbeteren, zoals:

Hartkwalen.
Diabetes.
Obesitas.
Depressie.
Sommige vormen van kanker.
Fysiotherapeuten helpen mensen barrières voor lichamelijke activiteit te overwinnen.

Zorg voor je specifieke behoeften
Fysiotherapeuten (https://www.smcamsterdam.nl/) ontwerpen behandelplannen die specifiek zijn voor ieders behoeften, uitdagingen en doelen. Ze werken met je samen om strategieën te ontwikkelen en je te helpen je doelen te bereiken. Fysiotherapeuten en PTA’s zorgen voor mensen van alle leeftijden en capaciteiten.

Pijn beheersen en opioïden vermijden
Hoewel door de dokter voorgeschreven opioïden in sommige gevallen geschikt zijn, maskeren ze alleen de pijn. Fysiotherapeuten helpen mensen de pijn te beheersen zonder de risico’s van opioïdengebruik. Risico’s van opioïden zijn onder meer depressie, stoornis in het middelengebruik, overdosis en ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met gebruik.

Om langdurige pijn te beheersen beveelt de CDC veiliger opties aan, zoals fysiotherapie (www.smcamsterdam.nl).

Vermijd een operatie
Fysiotherapeuten helpen mensen pijn te beheersen en bewegingsproblemen te verbeteren. Sommige pijn- en bewegingsproblemen kunnen chronisch worden en leiden tot een operatie.

Fysiotherapie helpt de symptomen van veel chronische ziekten en aandoeningen te verminderen. Het kan ook voorkomen dat veel problemen erger worden. Fysiotherapeuten kunnen je helpen de noodzaak, kosten en risico’s van een operatie te vermijden.

Onderzoek toont aan dat fysiotherapie even effectief is als een operatie voor sommige aandoeningen, waaronder:

Meniscusscheuren en knieartrose.
Rotator cuff scheuren.
Spinale stenose.
Degeneratieve schijfziekte.
Probeer fysiotherapie voordat je een operatie ondergaat.

In sommige gevallen kan een operatie niet vermeden worden. Fysiotherapie helpt mensen zich voor te bereiden op en te herstellen na een operatie.