MC Groep
Image default
Gezondheid

Wat kun je tegen een ingetrokken tepel doen?

De tepels zijn een gevoelig onderdeel van je lichaam. De meeste mensen vinden het mooi wanneer deze uitsteken. Echter is dit niet altijd het geval en hebben sommige mensen last van een ingetrokken tepel. Daarnaast kunnen ze niet in verhouding met de borsten zijn, omdat ze te groot of juist te klein zijn. Vooral bij een ingetrokken tepel kun je dit merken en kan het zijn dat je hier niet tevreden mee bent. Hier kun je wat aan doen, met een tepelcorrectie kan dit ongemak namelijk verholpen worden. Hoe ontstaat een ingetrokken tepel? Wat houdt een tepelcorrectie in? Hoe vind ik de juiste kliniek en wat zijn de kosten? Al deze vragen worden behandeld en beantwoord in dit artikel.

Hoe ontstaat een ingetrokken tepel?

Er zijn verschillende oorzaken voor een ingetrokken tepel, vaak kun je er helemaal niks aan doen. Een op de 10 vrouwen heeft een ingetrokken tepel en hetzelfde geldt voor de man. Deze conditie is aangeboren, maar kan ook op latere leeftijd ontstaan. Het wordt vooral veroorzaakt door de melkgangen in je borst, deze zijn korter dan de dikte van de borst. Ook in de puberteit kan een ingetrokken tepel ontstaan, dit komt doordat de borsten niet helemaal goed kunnen ontwikkelen. Een ontsteking van de melkbuisjes kan ook een oorzaak zijn en dit komt vooral voor bij vrouwen die regelmatig borstvoeding geven. Doordat je ouder wordt, verandert de structuur van de borst. Hierdoor kan de tepel meer naar binnen trekken. Borstkanker kan een gevolg zijn van een spontane verandering van de tepel en dit moet je voorleggen bij de huisarts, zodat hier onderzoek naar kan worden gedaan.

Wat houdt een tepelcorrectie in?

Heb je last van een tepel die ingetrokken is? Vind je jouw borsten niet meer mooi door een tepel die ingetrokken is? Dan kun je door middel van een tepelcorrectie ervoor zorgen dat dit verholpen wordt en heb je hier ook minder last van. De melkgangetjes die in de tepel zitten worden losgemaakt via een incisie aan de basis van de tepel. Hierbij trekken de tepels naar buiten en daardoor zitten ze natuurlijk niet meer ingetrokken in het tepelhof. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van oplosbare hechtingen en hoeven deze er niet meer uitgehaald worden. Er zitten bijna geen risico’s aan de operatie, echter kan er wel een allergische reactie ontstaan op de verdovingsvloeistof die gebruikt wordt. 

Hoe vindt ik de juiste kliniek en wat zijn de kosten?

Als je iets aan je lichaam wilt veranderen is het altijd van belang dat je de juiste aanbieder vindt. Door de behandeling op Google in te tikken krijg je vaak een lijst vol met klinieken waar je uit kunt kiezen. Kijk hierbij vooral naar de top resultaten die Google je geeft, omdat dit vaak de beste aanbieders zijn. Klik op de website van de kliniek en vaak zie je voor en na foto’s van vorige klanten en kun je kijken hoe de kliniek zijn werk doet. De kosten van een tepelcorrectie liggen tussen de 600 en 1200 euro.