MC Groep
Image default
Woning en Tuin

De gemakken van een troffelvloer

Een troffelvloer is veel te vergelijken met een gietvloer. Het is namelijk net zoals een gietvloer een vloer wat geen naden heeft en strak is afgewerkt. Dit is erg fijn, omdat het ervoor zorgt dat er geen vuil tussen de vloer kan blijven zitten. Daarnaast is een troffelvloer ook fijn schoon te houden, doordat het helemaal geen naden heeft. Je ziet zo’n vloer vooral terugkomen in de werksector. Denk bijvoorbeeld aan de horeca, waar veel vuil op de grond komt. Hierdoor is het gemakkelijk schoon te houden. Maar ook werkplaatsen of een openbare wc hebben vaak een troffelvloer. 

De prijs is van veel zaken afhankelijk

Net zoals bij een gietvloer, wordt de troffelvloer als een vloeibare substantie aangebracht. Deze wordt dan natuurlijk een gladde vloer nadat het uithardingsproces is afgerond. De prijs die je moet betalen voor het aanleggen van zo’n vloer, is zoals in de meeste gevallen afhankelijk van het aantal vierkante meters. Natuurlijk komen hier nog servicekosten bij en de moeilijkheidsgraad van de plek speelt ook zeker een rol. Hiervoor kun je goede afspraken maken met het bedrijf waarmee je in zee gaat. Het is fijn om goed van tevoren afspraken gemaakt te hebben, zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. 

De gemakken van een troffelvloer

Het fijne aan een troffelvloer, is dat het materiaal erg sterk is. Om deze rede is het dus ook zo geschikt voor diverse werkplekken. Het is namelijk bestand tegen zware objecten. De vloer kan dus ook tegen krassen. Het aanbrengen van de vloer is vaak binnen een dag gedaan. Je zit dus niet met een hele week dat je de ruimte niet kunt gebruiken. Erg fijn als je aan bepaalde deadlines en afspraken vast zit. Daarnaast kies je bij dit type vloer voor een mooie duurzame oplossing. Het is namelijk van materiaal gemaakt wat vele jaren mee kan gaan. Hierdoor hoef je niet om de zoveel jaar vernieuwing te brengen aan je vloer en maak je dus duurzame keuzes. Dit is voor veel bedrijven een goede uitkomt. Je wilt natuurlijk veel liever bezig zijn met je bedrijf dan continu zorgen te hebben over de vloer.

Ook geschikt voor woningen

Naast dat je een troffelvloer veel tegenkomt in allerlei bedrijfspanden, is het ook zeker een vloer die je terug ziet komen in een woning. Dit wordt wel meer gedaan dan eerder. Als je kijkt naar een gietvloer of een troffelvloer, dan ben je in de meeste gevallen goedkoper uit met een troffelvloer. Daarnaast zul je ook merken dat je met deze vloer een goede keuze maakt als je kinderen hebt. Het is namelijk een stuk beter bestemd tegen krassen en het is dus ook een stuk sterker. Houden je kinderen ervan om lekker heel de middag op de vloer te spelen met hun speelgoed? Dan is deze vloer heel toegankelijk voor dit soort situaties. Het geeft daarnaast een mooie strakke en egale uitstraling in je woning, wat tegenwoordig ook erg populair is onder de mensen. De industriële look is echt een trend die nog wel een tijdje zal doorzetten. Vind je het lastig om een keuze te maken? Bekijk dan eens de epoxyvloer van G-vloeren. Met type gietvloer zijn de mogelijkheden namelijk oneindig!