MC Groep
Image default
Vakantie

Boek een vakantiehuis Normandië

Normandië is geliefd onder de Nederlanders. Je vindt hier namelijk de beroemde invasiestranden die in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol hebben gespeeld in de bevrijding van Europa. Er zijn veel bezienswaardigheden in Normandië. Wanneer mensen hier naartoe op vakantie gaan, boeken zij dan ook een vakantiehuis Normandië. Er is hier namelijk zoveel te zien, dat je dit onmogelijk zou redden in één dag.

Sainte-Mère-Église

Sainte-Mère-Église is een plaatsje dat bekend is geworden door de Slag om Normandië. Door een fout in de navigatie op D-Day landden de parachutisten namelijk per ongeluk op het kerkplein, in plaats van in het weiland. Hierdoor bleef een parachutist hangen in de kerktoren. Je vindt hier momenteel dan ook een pop in volledige uitrusting hangend aan zijn parachute aan de kerktoren.

 

Mont Saint-Michel

Of je nu naar Normandië reist als liefhebber van de Tweede Wereldoorlog, of omdat het zo’n prachtig gebied is: je moet het rotseiland Mont Saint-Michel gezien hebben. Dit eiland is bereikbaar via een dijk of pendelbus. De rotsen bereiken een hoogte van wel tachtig meter en op het hoogste punt vind je de Abbaye du Mont Saint-Michel, een gotisch monasterium. Het is aan te raden om dit monasterium te bezoeken, want het is echt prachtig!

 

Vakantiehuizen Normandië boeken

Als je Normandië wil bezoeken, is het aan te raden om te kijken naar vakantiehuizen Normandië. Op deze manier verblijf je in een mooie bestemming en heb je de tijd om te genieten van al het moois van Normandië.