MC Groep
Image default
Gezondheid

Als beginner starten met intermitterend vasten? Lees dit eerst.

Als mensen het woordje vasten horen, dan willen ze er vaak niet veel over weten, ze zeggen dan dat het niet goed is voor je lichaam. Maar klopt dat ook? Nee, vasten kan namelijk wel degelijk zinvol zijn voor je lichaam, als je het maar met je volle verstand doet en ook weet wat je doet. 

Je kunt op een verantwoorde manier beginnen met intermitterend vasten en we leggen je graag uit hoe dat in zijn werk gaat! Ga er daarom even goed voor zitten, neem de tijd en lees alles op je gemak door, zodat jij goed voorbereid kunt beginnen met intermitterend vasten voor beginners.

 

Intermitterend vasten, wat is het?

Voordat je zomaar gaat beginnen met intermitterend vasten, is het wel goed om te weten wat je gaat doen en waar je je mee bezig gaat houden. Het wil namelijk zeggen dat je een eetpatroon gaat volgen (geen dieet), waarbij vast staat wanneer je mag eten. Het gaat dus niet om wat je wel of niet mag/moet eten. Er zijn twee populaire vormen van intermitterend vasten, te weten:

  1. De 16/8 methode

Dit is een methode waarbij je 16 uur per dag gaat vasten en dan ga je de overige 8 uur gebruiken om wel te eten. Het is vaak het beste vol te houden door tot de middag 12 uur niets te eten en dan tot 8 uur in de avond wel. Je mag wel de hele dag door water drinken, alleen geen drinken met calorieën.

  1. De 24-uurs methode

Dit is een methode waarbij jij één of twee keer in de week voor 24 uur niet gaat eten (vasten dus). Dit begint dan om 5 uur in de avond en eindigt de volgende dag om 5 uur in de avond. Het lijkt misschien lang, maar het is prima vol te houden. Je moet er alleen wel aan denken dat je na de 24 uur een grote gezonde maaltijd gaat nuttigen, je lichaam heeft namelijk de voedingsstoffen echt weer nodig. Het is een goede methode want je lichaam kan zo de voedingsstoffen effectief opnemen.

 

Intermitterend vasten iets voor jou?

Er zijn veel positieve effecten van intermitterend vasten op afvallen. Bij Een Maatje Minder kom je daar ook meer over te weten. Waar het om gaat is dat je minder calorieën eet, je stofwisseling kan daarom versnellen tijdens het vasten en het geeft je afslankhormonen echt een boost. Hierdoor kun jij ook beter je streefgewicht bereiken. 

Een ander voordeel is dat je spieren beter behouden blijven en het is een vrij eenvoudige methode om toe te passen. Er kan mee begonnen worden wanneer dat jij er behoefte aan hebt en dan is het een kwestie van volhouden.

https://www.eenmaatjeminder.nl/