MC Groep
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe onderhoud je een auto goed?

Om de betrouwbaarheid van je voertuig optimaal te houden is regelmatig onderhoud van je auto noodzakelijk. Wanneer je een nieuwe of gebruikte auto op de stoep hebt staan begint dit eigenlijk al met het wassen, poetsen en schoonmaken van het voertuig. Technisch zul je al regelmatig het olieniveau moeten controleren en of de koelvloeistof en of waterreservoir van uw ruitenwisser moeten bijvullen.  Maar er is natuurlijk meer onderhoud nodig voor uw auto. In dit artikel meer informatie over het onderhoud van uw auto. 

Welk onderhoud heeft je auto nodig?

Natuurlijk is alles wat draait en beweegt erg onderhevig aan onderhoud. Doen we dit niet op tijd dan zul je problemen gaan krijgen en zijn vaak de kosten van vervanging van onderdelen dusdanig duur dat regulier onderhoud uiteindelijk veel goedkoper is. Het verhelpen van achterstallig onderhoud is kostbaar. Wat belangrijk is dat het onderhoud het beste volgens de richtlijnen en intervallen van de fabrikant kan worden gevolgd. Meestal is dit voor occasions iedere 10.000 of 15.000 kilometer en bij nieuwe voertuigen iedere 40.000 kilometer. Vaak wordt bij iedere onderhoudsbeurt de motorolie en oliefilter vervangen en het controleren van de reguliere onderdelen als banden, remmen en vloeistoffen. 

Wat zijn de kosten?

De kosten van een kleine en of grote beurt liggen ergens tussen de 150 en 500 euro. Hierbij is het vaak alleen de tijd die in rekening wordt gebracht voor de inspectie zelf. Wanneer er gebreken zijn zal dit natuurlijk oplopen. In de praktijk komt het vaker voor dat de kosten snel oplopen naar een 1000 tot 1500 euro vanwege de onderdelen die vervangen moeten worden bij slijtage. Zeker ook bij een tweedehands auto is het belangrijk om de historie te kennen van een auto want hiermee voorkom je plotselinge reparaties. Bekijk deze historie vanuit het onderhoudsboekje en informeer eventueel bij de fabrikant welke gebreken veel voorkomen voor dit model.

Bezoek de website voor meer info : website