MC Groep
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe gaat het spoelen van een automaatbak eigenlijk in zijn werk?

Niet veel mensen weten dat het spoelen van de automaatbak ook erg belangrijk is, dit komt omdat autodealers dit eigenlijk verbergen. Ook automaatbakken moeten gespoeld worden van de vieze olie alleen autodealers zeggen van niet, dit doen ze omdat ze niet extra onderhoud willen uitvoeren. Gelukkig zijn er genoeg specialisten die wel een automaatbak willen spoelen voor je. Volgens deze specialisten moet je tussen de 60.000 en 90.000 kilometer je automaatbak spoelen om preventief problemen te voorkomen.Hieronder wordt je uitgelegd hoe een automaatbak gespoeld wordt.

Automaatbak spoelen in fases

Er zijn twee fases nodig om goed je automaat te kunnen spoelen. Zo heb je een fase waar er gereinigd wordt en een fase waarbij de olie vervangen wordt. Om te beginnen wordt de auto aangesloten op een speciale spoelmachine en hier wordt de auto ook op temperatuur gebracht. Als de eerste fase start dan wordt er gereinigd. Met een speciaal reinigingsmiddel wordt al het vuil en slib uit de automaat gespoeld. Hierna kan de tweede fase beginnen en dat is het vervangen van de olie. De spoelmachine haalt alle oude olie uit de automaat en deze wordt vervangen door een nieuwe olie. Meer dan 90% van alle olie wordt vervangen en zo kan je automaatbak veel langer door.

Waarom is het belangrijk om je automaat te spoelen?

Als je vroegtijdig problemen aan je automaatbak wilt voorkomen dan kan je het best je automaat laten spoelen. Net zoals dat je auto onderhoud nodig heeft is het handig om je automaatbak ook onderhoud te geven. Problemen die kunnen ontstaan als je niet je automaatbak schoonmaakt is slippen, slecht schakelen en veel meer. Een automaatbak spoelen kan ook kapot gaan en daarom is het natuurlijk voordeliger om je automaat te spoelen dan deze kapot te laten gaan.