MC Groep
Image default
Zakelijke dienstverlening

Re-integratie of outplacementtraject?

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede balans tussen “privé-leven en werk-leven” een vitaliserend effect heeft op zowel de medewerker als op het bedrijf.

Vanuit deze visie coachen, trainen en adviseren wij management en medewerkers van bedrijven in de profit- en non-profitsector.

Op de raakvlakken van outplacement- en loopbaanontwikkeling en op die van bedrijfsbelang en persoonlijk belang bieden wij ondersteuning bij het maken van keuzes, het omgaan met dilemma’s, re-integratietrajecten, thema’s rond samenwerking en andere loopbaanvraagstukken.

Werkcontact coacht management, leidinggevenden en/of medewerkers die hun persoonlijk functioneren willen optimaliseren. Bij coaching gaat het om maatwerk en resultaat. Aan de hand van de gestelde doelen, wordt een programma opgesteld. Belangrijke thema’s hierbij zijn de kernkwaliteiten en drijfveren van de cliënt, maar ook het omgaan met valkuilen en beperkingen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om persoonlijke effectiviteit, leiderschapsstijl, loopbaan( her) oriëntatie, loopbaankoers, outplacement, voorbereiden op nieuwe baan of functie, re-integratietrajecten, en levensfase en werk. Veelal (her)vindt de cliënt een betere balans tussen zijn persoonlijk leven en het beroepsmatig functioneren, wat naar keer op keer blijkt een sterk vitaliserend effect heeft.

Werkloos, gedeeltelijk arbeidsgeschikt of dreigend ontslag en op zoek naar werk waar u uw kwaliteiten verder kunt ontplooien? Ook dan bent u bij Werkcontact aan het juiste adres.

Vindt u een professionele dienstverlening belangrijk, waarbij het (her)ontdekken van uw eigen kracht de eerste en misschien wel belangrijkste stap is op uw weg naar werk? Dan moet u Werkcontact zeker op uw lijstje zetten van bedrijven waar u een oriënterend gesprek mee gaat voeren.

Tijdens dat oriënterend gesprek bespreken we uw vragen en wensen met betrekking tot het vinden van werk en het aanbod en de werkwijze van Werkcontact.

Als u besluit van de ondersteuning van Werkcontact gebruik te maken, wordt uw persoonlijk trajectplan dus “op uw lijf geschreven”. Er is daarbij veel ruimte voor reflectie, soms verwerken van “oud zeer”, en het ontwikkelen of oppoetsen van vaardigheden. Zelfmarketing en het ontwikkelen van strategieën om de voor u relevante arbeidsmarkt te bewerken zijn thema’s die vaak terugkomen. In toenemende mate ook begeleiding naar het starten van een eigen onderneming.

Kortom: “de kortste weg naar werk”, het feitelijke doel van een re-integratie of outplacementtraject, is voor iedereen, zowel in aanpak als in tijdsduur, anders. Het enige wat vastligt is dat het de termijn van twee jaar niet mag overschrijden.

Als u zoveel mogelijk zelf de regie over uw leven en uw toekomst wil blijven voeren, zal het voor u vanzelfsprekend zijn dat wij van u motivatie, openheid en eerlijkheid, tijd, energie en inzet verwachten. Dit hoeft overigens geen afbreuk te doen aan de informele, prettige en ontspannen sfeer die door veel cliënten van Werkcontact zo wordt gewaardeerd.

https://www.outplacementverzekering.nl