MC Groep
Image default
Woning en Tuin

Kosten hovenier per uur

Een hovenier kan voor het uitvoeren van werkzaamheden verschillende kosten hanteren en de kosten op verschillende manieren opbouwen. Omdat een hovenier vaak kosten per uur hanteert zoeken veel mensen naar kosten hovenier per uur. Naast de kosten per uur kan de hovenier de kosten ook presenteren door een gespecificeerde offerte op te maken.

Kosten hovenier per uur of een offerte laten maken?

Of de hovenier de kosten per uur zal noemen of een offerte gaat opmaken hangt vooral af van het type opdracht. Bij een grote opdracht zal een hovenier er in de meeste gevallen ervoor kiezen om een gespecificeerde offerte op te maken. In zo’n offerte staan per onderdeel uw wensen beschreven. Die werkwijze is vooral handig bij grote en dure opdrachten want op die manier heeft u ook de mogelijkheid om bepaalde elementen te schrappen.

Bij kleine opdrachten zoals opdrachten voor het uitvoeren van tuinonderhoud zal de hovenier de kosten in de meeste gevallen berekenen door een prijs per uur te noemen. U kunt de hovenier voorafgaand aan de werkzaamheden vragen een inschatting te maken. Op die manier komt u achteraf ook niet voor verrassingen te staan. Wat ook mogelijk is is dat de hovenier de kosten per uur benoemd en op nacalculatie een factuur stuurt. Het nadeel hiervan is dat u op voorhand geen inzicht in de kosten heeft en de kosten dus hoger kunnen uitvallen dan wat u vooraf zelf in gedachte had.

Bespaar op de kosten per uur van de hovenier

Wanneer u de kosten per uur van hoveniers wilt weten om verschillende werkzaamheden uit te voeren dan kunt u het beste verschillende hoveniers benaderen om te vragen wat hun uurtarief is. Dat kunt u ook doen door bij verschillende hoveniers een offerte aan te vragen. Op basis van de ontvangen offertes of informatie kunt u de kosten per uur met elkaar vergelijken. Wel kunnen we zeggen dat de kosten per uur van een hovenier rond de 20 a 30 euro per uur incl. BTW liggen.

Bezoek de website voor meer info : website