MC Groep
Image default
Bedrijven

Codeersystemen

Voor veel bedrijven is het heel handig om een codeersysteem te hebben. Vooral wanneer je bedrijf gaat groeien en de vraag toeneemt, maakt een codeersysteem het makkelijker om alles goed te blijven regelen binnen het bedrijf. Producten worden gecodeerd waardoor ze makkelijker te vinden zijn. Daarnaast weet je ook hoeveel producten er nog beschikbaar zijn, wanneer iets niet meer op voorraad is of hoeveel er precies verkocht is. Op deze manier is alles dus geautomatiseerd en kan het werk veel gemakkelijker verlopen. Het codeersysteem dat het meeste gebruikt wordt is de streepjescode. De streepjescode kan makkelijk geprint worden en is daarom handig in gebruik. Daarnaast is de code ook makkelijk te lezen door scanners.

In de Verenigde Staten van Amerika wordt de streepjescode al sinds 1952 gebruikt. Hiervoor was er wel een soortgelijk systeem dat ponskaart genoemd wordt. Dit systeem was helaas omslachtig en daarnaast ook zeker niet ideaal. Hiervoor moest dus iets nieuws bedacht worden en dit werd de streepjescode die de ponskaart heeft vervangen. Het gebruik van een streepjescode is niet moeilijk. Je moet bijvoorbeeld de streepjescode scannen met de scanner.  Deze leest de code door de verschillende streepjes en hieruit verschijnt het specifieke product op het scherm met hierbij alle eigenschappen van het product.

De Europese Artikel Nummering is de wereldwijde standaard die wordt gebruikt op het gebied van coding en marking. In Nederland en België kun je de codes op de producten met elkaar vergelijken doordat ze ongeveer hetzelfde soort code gebruiken. Vaak bestaan deze uit ongeveer 13 cijfers maar je hebt ook andere codeersystemen. Een iets ouder systeem is UPC, wat de voorloper was van de EAN.  Deze heeft niet 13 cijfers, maar heeft er maar 12. Een nieuwe versie van coderen is dan weer de QR code. Dit is een hele andere code en daarnaast is deze niet rechthoekig, maar vierkant. De QR code printer wordt vooral veel gebruikt in het social media. Mensen kunnen met hun telefoon een code scannen en worden op deze manier naar de site geleid.

Bezoek de website voor meer info : website