MC Groep
Image default
Gezondheid

Top 10 tips voor het verslaan van depressie

10. Ontwikkel interesses

Misschien is een van de meest voorkomende redenen voor depressie een gebrek aan genoeg interesses en activiteiten. Een klein aantal van hen heeft de neiging routineus en vaak saai te worden. Belangen en activiteiten zijn erg belangrijk in de geestelijke gezondheid en dragen bij aan zelfrespect en geluk. Ze geven voldoening, helpen je een goed gevoel over jezelf te krijgen en houden je geest af van problemen en negatieve gedachten en emoties. Er zijn veel dingen die je op dit gebied kunt doen: huiswerk, ziekenbezoek of ouderen, het ontwikkelen van een hobby waarbij je de handen gebruikt, en nog veel meer.

 

9. Blijf positief

Negatieve denkgewoonten spelen een zeer belangrijke rol bij depressie. Onderzoek toont aan dat depressieve mensen de neiging hebben hun prestaties, talenten en kwaliteiten te minimaliseren. Gelukkige mensen ervaren falen, teleurstelling, afwijzing, negatieve emoties, pijn en groot verdriet, net als depressieve mensen. Maar gelukkige mensen houden een positieve houding aan door droefheid en lijden sierlijk te accepteren als normale delen van het leven, terwijl ze doen wat ze kunnen over hun problemen.

 

8. Los uw persoonlijke problemen op

Werk aan je persoonlijke problemen, gebruik kleine stapjes om te voorkomen dat je overweldigd raakt. Werk aan slechts een of twee simpele dingen tegelijk, grote of complexe problemen oplossen in doelen die u gemakkelijk kunt bereiken. Gebruik beloningen, vrienden, familie en steungroepen. Welke negatieve of stressvolle situaties bestaan ​​er in uw leven? Wat kun je eraan doen? Geef niet op en laat je problemen doorgaan. Brainstorm oplossingen en vraag andere mensen om ideeën.

 

7. Creëer een positief sociaal leven

Werk eraan om uw sociale interacties positiever te maken door warmte te tonen aan andere mensen, er interesse in te tonen, interesses en activiteiten te ontwikkelen en te delen, enz. Vraag uw vrienden en geliefden om uw depressieve gedrag te negeren en telefoongesprekken en bezoeken kort te houden wanneer je blijft stilstaan ​​bij klachten of verdrinkt in zelfmedelijden, brengt meer tijd met je door en toont meer warmte en interesse wanneer je op meer normale manieren handelt. Vertel hen om te voorkomen dat ze medelijden met je krijgen en je schuldig voelen omdat je niet op je depressie let.

 

6. Stop slecht gedrag

Wanneer je klaagt, huilt, praat over droevige gevoelens, of problemen bespreekt, reageren je vrienden en geliefden waarschijnlijk met sympathie en tedere liefdevolle zorg. Helaas belonen en ondersteunen deze liefdevolle reacties het depressieve gedrag. Sommige vrienden of familie nemen zelfs taken over voor een depressief persoon die in bed blijft of om hulp vraagt. Nogmaals, dit beloont het passieve of afhankelijke gedrag. Misschien beloon je jezelf als je verdrinkt in negatieve gedachten of zelfmedelijden.

 

5. Wees realistisch

Onderzoek uw verwachtingen of prioriteiten in het leven opnieuw en pas ze zo nodig beter aan de realiteit aan. Depressieve mensen denken vaak dat ze niet gelukkig kunnen zijn zonder bepaalde dingen, zoals een minnaar, een bepaalde minnaar, materiële bezittingen, een veel hoger inkomen, etc. Je kunt dergelijke problemen elimineren door je negatieve denken te veranderen en te leren de situatie te accepteren. Bepaalde situaties of lastige mensen zullen gewoon niet veranderen. Wanneer u echter iets aan een probleem kunt doen, zou u dat moeten doen.

 

4. Breng wijzigingen aan

Verander slechte gewoonten die je depressief houden. Werk elke dag aan het vervangen van negatieve gedachten door positieve denkalternatieven. Als je de neiging hebt om omstandigheden of andere mensen de schuld te geven van je depressie, bestrijd dan deze gedachten van hulpeloosheid door te lezen of door te herhalen: “Ik maakte mezelf daarover. Ik hoefde niet op die manier te reageren. “Gebruik de assertiviteitsvaardigheden, goede probleemoplossende vaardigheden of meer positief denken de volgende keer dat een soortgelijke situatie zich voordoet. Als je vaak aanneemt dat andere mensen slecht denken dat je leest of herhaalt: “Ik kan de gedachten van andere mensen niet lezen.” Humor helpt ook veel in het omgaan met de problemen van het leven zonder te verdrinken in negativiteit.

 

3. Word actief

Oefening en goede voeding moeten worden bekeken, niet als een snelle oplossing, maar als een doorlopende manier om onze morgen een beetje beter te maken en als hulpmiddel om onze andere therapeutische inspanningen te vergemakkelijken. We zijn dan minder geneigd om het na korte tijd op te geven omdat we geen onmiddellijke genezing verwachten, alleen een beetje meer controle over onze emoties en onze leefsituatie. Je hoeft geen marathon te lopen – alleen een dagelijkse wandeling van 30 minuten kan een enorme hulp zijn.

 

2. Verbeter uw dieet

Te veel eten, uitgehongerd en binge drinken zijn allemaal manieren die we gebruiken om onze gevoelens te onderdrukken. Wanneer gevoelens worden onderdrukt, komen ze uiteindelijk later op andere manieren tevoorschijn – bijvoorbeeld door depressie. Door te veel te eten, stel je gewoon gevoelens uit die moeten worden aangepakt. Probeer drie keer per dag een uitgebalanceerde maaltijd te eten zonder tussendoortjes.

 

1. Beheers je denken

Een ander ding is om te overwegen het woord “depressief” uit je vocabulaire te verwijderen. Denk in plaats daarvan aan deze gevoelens als lage gemoedstoestanden. De term ‘depressie’ heeft zoveel bagage eraan toegevoegd – door te denken aan je gevoelens als een ‘laag humeur’, ben je gemakkelijker in staat te begrijpen dat er ook hoge stemmingen zijn.

Bezoek de website voor meer info : website