MC Groep
Image default
Bedrijven

Je uiterlijk is alles

Je uiterlijk, je kan er een aantal dingen aan veranderen, maar je kan niet alles veranderen. Een deel van je uiterlijk is erfelijk bepaald. Het andere deel kan je veranderen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld je haar te knippen of verven, make-up op te doen, af te vallen, spieren te kweken of juist door aan te komen. Sommige delen van je lichaam kan je niet zo gemakkelijk veranderen, zoals de kleur van je ogen, de vorm van je wenkbrauwen of de lengte van je armen. Ook zijn er onderdelen van je lichaam waar je met enige moeite iets aan kan veranderen zoals de grootte van je borsten, je tanden of je kaak. In dit artikel lees je meer over een kinverkleining.

Een kinverkleining is een ingreep die veel mensen zouden willen doen. Een te grote kin/kaak komt bij veel mensen voor. Hieraan willen ze dan geopereerd worden. Een kinverkleining is een van de meest ingrijpende cosmetische behandelingen die een mondarts kan doen. Bij een kinverkleining wordt er namelijk via de binnenkant van de mond een stuk kaak verwijdert, waardoor de kin naar achteren kan worden geplaatst en hierdoor kleiner lijkt.

Omdat de kaak naar achteren geplaatst moet worden is er ruimte nodig. Deze ruimte is er bij een aantal mensen met een te grote kin of kaak maar bij sommige niet. Bij deze mensen is het dan noodzakelijk om eerst een extractie kies te doen, anders is er niet genoeg ruimte. De operatie, zeker als er eerst een kies verwijderd moet worden, kan enkele uren duren. De ingreep vindt plaats onder gehele verdoving. Plaatselijke verdoving is onmogelijk omdat er veel werk te verrichten is binnen de mond. Ook na de operatie zal de patiënt veel last hebben van de ingreep maar zal wel een kleinere kin hebben en dat is waar de patiënt voor kwam.

Bezoek de website voor meer info : website