MC Groep
Image default
Aanbiedingen

Goedkoop en professioneel een tuin aanleggen

Een tuin aanleggen is niet niks. Zo kan het zo zijn dat je een nieuw huis laat bouwen en er een geheel nieuwe tuin aangelegd moet worden. Ook kan bij het kopen van een bestaande woning de tuin niet helemaal aan je eigen wensen of smaak voldoen. Zodoende kan het zijn dat er een tuinrenovatie uitgevoerd moet worden om de tuin naar eigen wensen in te delen. Hier komt best een hoop tijd en vakkennis bij kijken, aangezien je eerst de oude tuin dient te verwijderen op de juiste manier en vervolgens dient de nieuwe tuin aangelegd te worden. Hier komt een hoop bij kijken. Denk maar eens aan de volgende zaken:

  • Terras aanleggen
  • Beplanting
  • Kunstgras laten leggen
  • Plaatsen van schuttingen

Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden die komen kijken bij een tuinrenovatie of het aanleggen van een tuin. Een hovenier inschakelen voor deze klussen is zeker een verstandige keuze. Deze professional kan je namelijk ook goed helpen bij het ontwerpen van de tuin of kan mogelijke problemen van tevoren opsporen. Wil je bijvoorbeeld ergens een terras aanleggen en weet je niet goed wat de ondergrond is, dan kan je terras al na een korte periode verzakken. Dit is erg zonde van het aangezicht en het plezier wat je eraan beleefd. Bovendien moet je opnieuw de tegels eruit halen en het gehele terras aanleggen opnieuw uitvoeren. Goedkoop tuin aanleggen is zeker mogelijk en kan zelfs ook gerealiseerd worden met behulp van een hovenier. Je bepaalt namelijk zelf aan de hand van je eigen indeling hoe veel het uiteindelijk gaat kosten.

Een goedkope tuinrenovatie

Wanneer je een tuinrenovatie wilt gaan uitvoeren dan gaan hier uiteraard kosten mee gepaard. Dit begint met het in kaart brengen van het aantal vierkante meters tuinoppervlak. Vervolgens ga je een indeling maken waar gras, tegels, beplanting, vlonder, schutting of een tuinhuisje moet komen. Je kunt ongeveer de volgende gemiddelde kosten hanteren voor tuinonderdelen:

  • Gras – 5 tot 10 euro per m2
  • Beplanting – 10 tot 30 euro per m2
  • Bestrating – 40 tot 100 euro per m2
  • Schutting – 50 tot 160 euro per m2
  • Vlonder – 50 tot 170 euro per m2

Dit zijn de prijzen voor het materiaal en het tarief van een hovenier. Zo zie je dat wanneer je voor veel gras kiest, goedkoop tuin aanleggen goed te realiseren is. Ook kunstgras laten leggen is niet heel prijzig. Wil je echter een groot terras aanleggen met luxe tegels, dan stijgen de kosten wel aanzienlijk vergeleken met gras. Kies dus voor goedkopere opties met veel groen of kies voor een simpelere bestrating. Kijk ook eens voor een leuke regenton voor in de tuin of een opblaasbaar bubbelbad.