MC Groep
Image default
Bedrijven

Mooie rieten daken

Een mooi klassiek huis wil je graag op de juiste manier aankleden. Een rietendak is dan natuurlijk bij uitstek de manier om dat te doen. Een rieten dak is tegenwoordig een mooie en chique optie, al was dit vroeger anders. Vroeger was een rieten dak meer iets voor het zogenaamde voetvolk en was het bovendien ook niet erg brandveilig. Maar tegenwoordig kan een goede rietdekker niet alleen een mooi, maar ook een veilig rieten dak voor je leggen.

Vroeger hadden rieten daken namelijk nog de nodige beperkingen, maar tegenwoordig hoef je je daar niet meer druk om te maken. Een goed gelegd rieten dak kan tegenwoordig namelijk net zo lang mee als de meer reguliere soorten daken zoals die van dakpannen of van beton. Je zult dus zeker zo’n 40 jaar plezier kunnen hebben van je rieten dak, dus voor die zogenaamd beperkte levensduur hoef je het ook niet te laten.

Wat betreft de veiligheid zit het vandaag de dag ook wel goed. Waar een rieten dak vroeger inderdaad vrij brandgevaarlijk was, zo zijn er tegenwoordig talloze opties waarmee je de brandveiligheid van je dak kunt verhogen. Zo wordt er vaak gekozen voor een gecombineerde constructie van dakpannen en riet. Die dakpannen zie je uiteindelijk gelukkig ook niet terug op het dak, maar deze zorgen wel voor de nodige veiligheid zodat jij dus inderdaad jaren plezier kunt hebben van je dak. Een andere manier om je rieten dak van meer stevigheid te voorzien, is kiezen voor een dak van kunstriet. Door te kiezen voor kunstriet, kan je een aantal vervelende dingen uitsluiten. Riet is namelijk erg gevoelig op zaken zoals mos en groei van schimmel. Op kunstriet krijgen deze zaken veel minder vat, waardoor je dus ook langer met je dak kunt doen dan wanneer deze problemen wel ontstaan, wat zeker het geval zal zijn als je voor echt riet kiest.

Bezoek de website voor meer info : website