MC Groep
Image default
Woning en Tuin

Hoe versier je je kerstboom

Kerstbomen versieren is niet voor iedereen, zoals je net misschien wel hebt gemerkt. Is het weer eens lelijk geworden? Misschien de eerste keer dat je geen kunstkerstboom met lampjes hebt gekocht? Voor het geval je echt hulp nodig hebt, is er hier een lijstje met tips voor het versieren van je kerstboom, zodat je zometeen een complete kerstboom kan presenteren aan je familie en je vrienden.

 

Vooraf nog een paar algemene tips: 

Let op de kleuren die je gebruikt. Zorg ervoor dat je niet te veel kleuren gebruikt, denk aan 2 kleuren, en zorg ervoor dat ze matchen met je interieur.

Probeer ook altijd van boven naar beneden te werken.

 

Kerstlichtjes:
Probeer voordat je de kerstlichtjes ophangt erachter te komen of ze überhaupt werken. Dit scheelt je later een hoop gescheldt en gehaast naar de winkel.

Hang de lampjes eerst op gevoel op, doe dan het licht uit en de lampjes aan. Zo zie je of de lampjes een beetje even verdeeld zijn. 

Probeer de snoeren van de lampen een beetje te camoufleren, de lichtjes zien er mooi uit, de snoeren niet zo. 

LED lampjes zijn brandveiliger en energiezuinig.

Als je veel lampjes van verschillende formaten hebt, probeer dan om bovenaan de boom de kleinste lampjes te gebruiken en onderaan de boom grotere lampjes. 

Om diepte te creëren kan je sommige lampen wat dieper in de boom te hangen.

 

Slingers:

Hang deze wat dieper in de boom. Zo creëer je diepte en zorg je ervoor dat je genoeg ruimte overlaat voor de andere decoraties. 

 

Kerstballen en soortgelijke ornamenten:

Werk ook weer van boven naar beneden. 

Hang de kleinste ballen bovenaan en de grootste onderaan.

Je kan ook hier weer wat diepte creëren door sommige ballen wat dieper in de boom te hangen. Zorg ervoor dat je ornamenten niet steunen op andere takken en vrij hangen.

 

Hopelijk kan je er met deze tips voor zorgen dat je kerstboom er presentabel uitziet.

 

Bezoek de website voor meer info : website