MC Groep
Image default
Bedrijven

Een kaakcorrectie kan uitkomst bieden bij verschillende aandoeningen

Als er een wond in de mond kortgeleden aanwezig is geweest is het mogelijk dat er een kaakontsteking ontstaat in de mond. Vaak kunnen deze infecties worden verholpen met de hulp van antibiotica maar als er in het kaakbot een infectie ontstaat wordt dit knap lastiger. Na een ontsteking in het kaakbot kan er pijn ontstaan in één of meerdere tanden of kiezen en is het mogelijk dat tanden niet gewild kunnen bewegen. Soms is het daardoor nodig om een kaakcorrectie uit te voeren. Tijdens deze kaakcorrectie kunnen de tanden weer goed worden gezet in het gebit en is het gebit weer zo goed als gezond.

Een kaakontsteking kan ook leiden tot het zodanig beschadigen van een aantal tanden of kiezen dat de kies trekken de enige optie is om het gebit gezond te houden, dit is om de rest van de tanden en kiezen te beschermen voor de infectie, hiervoor zal in de plaats een vervangende tand of kies worden geplaatst om het gebit toch goed op te vullen en om geen grote gaten te veroorzaken.

Er zijn dus meerdere manieren om een kaakontsteking tegen te gaan, de dokter of tandarts zal allereerst een antibioticakuur voorschrijven maar indien dit niet werkt zal een kaakcorrectie of een extractie van de kies nodig zijn.

Ook kan het zijn dat een kaakcorrectie nodig is bij het verbeteren van de stand van de tanden. Hierbij wordt er vooral gekeken naar de noodzaak van de ingreep, meestal is een orthodontische behandeling namelijk genoeg maar in sommige gevallen is een kaakcorrectie nodig en zal deze door een kaakchirurg in samenwerking met een orthodontist worden uitgevoerd. Deze behandeling wordt overigens vrijwel alleen maar uitgevoerd bij mensen die volgroeid zijn om zo het gevaar van vergroeiing van de kaak tegen te gaan. Ook is het voor jongere mensen vaak makkelijker om de stand van de tanden met alleen een beugel te verbeteren.

Bezoek de website voor meer info : website