MC Groep
Image default
Particuliere dienstverlening

Een cementdekvloer of smeervloer leggen voor vloerverwarming

Vloerverwarmingen komen steeds vaker voor in moderne woningen en om een vloerverwarming goed te kunnen installeren, is een cementdekvloer belangrijk. Een huis heeft standaard een betonnen ondervloer en de bovenste laag bestaat bijvoorbeeld uit laminaat, tegels of tapijt. Daartussen zit vaak een tussenlaag: de cementdekvloer, ook wel smeervloer genoemd. Om een vloerverwarming te kunnen plaatsen is het belangrijk dat u een smeervloer laat leggen.

Niet iedere cementdekvloer is hetzelfde

Het is belangrijk om te weten dat niet iedere smeervloer hetzelfde is. Een smeervloer bestaat uit zand, cement en water, maar de verhouding zand en cement is niet altijd gelijk. Voor een houten vloer is een andere verhouding nodig dan voor een tegelvloer. Dit geldt ook voor een vloerverwarming. Het is belangrijk dat een professional hier goed naar kijkt en ervoor zorgt dat de consistentie van de smeervloer geschikt is voor de vloerverwarming die u laat plaatsen.

Waar u op moet letten

Wilt u een smeervloer leggen? Er zijn een aantal zaken waarmee u rekening moet houden bij het smeervloer leggen wanneer u ook een vloerverwarming wilt plaatsen. Ten eerste is het belangrijk dat er voldoende dekking boven de leidingen is, zodat er geen scheuren in de vloer komen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een wapeningsnet te plaatsen voor extra versteviging of kan het verstandig zijn om voor isolerende mantelbuizen te kiezen.

Professionele hulp inschakelen

Om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt, kunt u de professionele hulp van Multi Vloeren Brabant inschakelen. Dit kleinschalige bedrijf is werkzaam in Brabant, Limburg en Gelderland en kan u op professionele wijze verder helpen. De experts nemen alle belangrijke materialen behalve het water mee en kunnen de cementdekvloer in de vrachtwagen mixen. Zo voorkomt u dat er bijvoorbeeld zand in uw tuin gestort moet worden. De specialisten van Multi Vloeren Brabant zijn betrokken en laten alles netjes achter.