MC Groep
Image default
Aanbiedingen

Elektrische fiets kopen in 5 stappen

Wil je een elektrische fiets kopen of een elektrische driewieler leasen? Door enkele slimme beslissingen te nemen kun je snel tot de beste keuze komen. Niet iedereen wil immers hetzelfde product aanschaffen. Met de vijf stappen op deze pagina koopt iedereen de twee- of driewieler die perfect bij hem / haar past.

 

1. Het model

Laten we beginnen met het model. Daarbij moet je niet alleen kijken naar het kleurtje en het design, je zult ook moeten letten op het gebruiksgemak. Zo kun je een elektrische fiets kopen met een extra lage instap, dat is erg comfortabel. Niet alleen voor iemand met een motorische beperking, ook een moeder met twee kinderen op de fiets wil graag makkelijk op- en afstappen. Je kunt trouwens ook een elektrische driewieler leasen of kopen, dat is een fiets maar dan met twee wielen aan de achterzijde. Die kantelt niet om, zelfs niet wanneer je stilstaat bij een rood verkeerslicht. Naast een e-bike met drie wielen zijn er trouwens ook scootmobielen, die kun je ook zeker als optie overwegen.

 

2. Het budget

Niet iedereen heeft een onbeperkt budget, en e-bikes kunnen snel in prijs oplopen. Toch kun je voor een redelijke prijs al een goed exemplaar vinden. Pas op met modellen onder de duizend euro, die zijn niet altijd even goed afgewerkt. In de prijsklasse daarboven kun je heel mooie fietsen kopen, van zowel bekende als minder bekende merken. Sluit onbekende merken niet direct uit, er zijn zeker in de categorie e-bikes een aantal nieuwe spelers op de markt die hoogwaardige producten maken. Tussen de 1500 en 2000 euro kun je een heel mooie elektrische fiets kopen, daarboven betaal je vooral voor extra betrouwbaarheid en luxe.

 

3. De aandrijving

De aandrijving bepaalt voor een deel ook de prijs. Er zijn modellen met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en met aandrijving in het midden. Die laatste categorie zal doorgaans ook wat duurder uitvallen, het is wel de beste methode. Dat betekent overigens niet dat voor- of achterwielaandrijving automatisch niet goed zou zijn, ook hierin zijn zeker goede exemplaren te koop. De aandrijving maakt het fietsen wel iets anders, informeer bij de leverancier naar de voordelen en nadelen per type. Let ook op zaken als schakelbare snelheid of een eco mode om de actieradius te vergroten.

 

4. De actieradius

Een e-bike heeft uiteraard ook een accu om de motor in werking te stellen. Hier zijn diverse opties waarbij een batterij met meer capaciteit ook langer zal meegaan. Echte kilometervreters doen er goed aan om een zwaardere accu te laten plaatsen, dit kan soms al direct bij aanschaf. Wanneer je alleen in een kleine cirkel rondom jouw woning fietst hoef je hier niet zo op te letten, als je graag in het weekend flinke fietstochten maakt is dit wel een punt om rekening mee te houden. Er zijn luxere modellen die sneller laden, wat zeker bij een oplaadpunt erg praktisch kan zijn.

 

5. Betalen

Dit is niet het leukste deel om over na te denken, toch kunnen we hier niet omheen. Je moet bij een elektrische fiets kopen ook een keer afrekenen. Wanneer je krap bij kas zit, of liever jouw geld ergens anders aan wilt besteden, kun je naast kopen met cash ook een tweewieler of een elektrische driewieler leasen. Dat is net als kopen maar dan op afbetaling. Zo kun je de kosten spreiden. Naast het feit dat je niet hoeft te sparen, kun je ook kiezen voor een wat luxer model of een grotere accu zonder op een tientje te letten. Dan zul je meer rijplezier ervaren wat uiteraard een slimme investering is.

 

Als je deze vijf stappen volgt zul je snel tot een beslissing kunnen komen. Wanneer je er nog niet uit bent neem je gewoon even contact op met de winkel voor meer informatie.