MC Groep
Image default
Aanbiedingen

De do’s en don’ts voor landelijk interieur

Een rustig huis waar je helemaal in kunt ontspannen? Dat kan met een landelijk interieur. Deze interieurstijl is weer even terug van weggeweest en haalt zijn inspiratie uit de kleine boerderijtjes in de dorpen. Met deze een landelijke stijl waan je je weer even in simpelere tijden. Saai? Helemaal niet! Lees hier een paar do’s en don’ts om deze stijl ook jouw huis in te halen.  

Do: Rustige kleuren

Met bruin-, grijs- en wittinten creëer je een rustige uitstraling in je woning. Dit is precies wat past bij  een landelijke inrichting. Deze tinten komen van nature voor in woningen die meer houtdetails hebben en passen daarom heel goed in de boerderijstijl. Mooie voorbeelden zijn zware bruine gordijnen en zachte witte schapenkleden. 

Don’t: Veel details

Wees waakzaam met het gebruiken van kleine decoratie en felle kleurdetails bij het maken van een landelijk interieur. Felle kleuren geven een onrustig gevoel bij een landelijk interieur. Franjes en versieringen kun je daarom het beste vermijden. Kies bijvoorbeeld voor grote houten kandelaars en kleine rieten mandjes. Natuurlijke decoratie past het beste bij deze stijl. 

Do: Wandtegels

Een echt landelijk interieur staat bekend om het veelvuldig gebruik van wandtegels. Zo vind je kleurrijke tegels niet alleen meer terug in de keuken of op het toilet, maar kan er ook een betegelde muur in de woon- of eetkamer gerealiseerd worden. De populariteit van de wandtegel is niet zonder reden, want met wandtegels kun je je eigen draai geven aan je interieur zonder van de landelijke inrichting af te wijken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie groene betegeling. 

Don’t: Goudkleuren

Goudkleuren vallen op, daarom staan ze bijvoorbeeld prachtig in een bohemian- of barokwoning. In het landelijke interieur echter zijn goudtinten moeilijk te plaatsen. Probeer ze daarom liever te vermijden of tot een minimum te beperken. 

Do: Maak er iets moois van

Inspiratie opgedaan voor jouw landelijk interieur? Het beste advies wat we je kunnen geven, is om de woning naar je eigen zin in te richten. Soms kunnen meerdere stijlen heel goed bij elkaar passen. Een woning waar je je zelf prettig in voelt, is het meeste waard.

 

https://www.regge-tegels.nl/