MC Groep
Image default
Financieel

Wat betekent ontslag om bedrijfseconomische redenen?

Een ontslag om bedrijfseconomische redenen kan altijd voorkomen. De werkgever moet dit aanvragen bij het UWV. Er zijn vele redenen die hiertoe kunnen leiden. Het is wel belangrijk dat de werkgever dit kan aantonen. Het is ook zaak om zelf te weten wat dit nu precies inhoudt. Het is immers ook zo dat je zelf ook rechten hebt. Daarom is het belangrijk om alles wat als een goede reden gezien wordt ook goed voor ogen te krijgen. Dat is hier allemaal te vinden, zodat je precies weet hoe jouw situatie is.

Hulp van de specialist

Als het gaat om ontslag om bedrijfseconomische redenen, dan is het altijd slim om een specialist in te schakelen die je kan helpen. Op die manier kan jet er zeker van zijn dat alles op de juiste wijze wordt afgehandeld. Het is bijvoorbeeld slim om je te verzekeren tegen deze situatie. Ook is het belangrijk om te bekijken of alles wel echt op de juiste wijze is gegaan. Daar kan bijvoorbeeld een arbeidsrechtspecialist een rol in spelen. Omdat het om een belangrijke zaak in het leven gaat, is het zeker ook goed om daar de echte kenner bij te betrekken.

Kennis van zaken hebben

Het is ook belangrijk om kennis van zaken van ontslag om bedrijfseconomische redenen te hebben. Het is fijn om dan met een ervaren jurist te kunnen werken de kennis heeft van dit werkveld. Zo kan je ook je vragen stellen en krijg je daar een duidelijk antwoord op. Het helpt je om beter inzicht in je situatie te krijgen. Zo weet je wat de werkgever mag doen op deze gronden, maar weet je ook welke rechten je zelf hebt op dit vlak. Dat maakt het allemaal net wat gemakkelijker om ermee aan de slag te gaan.

Hoe ga je verder?

Stel dat je met ontslag om bedrijfseconomische redenen te maken krijgt, dan is het ook belangrijk om direct te bekijken hoe je nu verder moet. Dat betekent dat je jouw situatie goed moet laten beoordelen. Zo weet je wat je kansen zijn. Ook weet je wat nu de juiste vervolgstappen zijn. Moet je het ontslag aanvechten, of ben je juist beter af wanneer je een andere baan gaat zoeken. Daarbij is het wel fijn om een specialist aan je zijde te hebben. Die kan dit allemaal voor je afhandelen. Bijvoorbeeld ook wanneer het om onderhandelen gaat.

Welke reden zijn geoorloofd?

Tot slot is het goed om te weten wat geoorloofd is als het om ontslag om bedrijfseconomische redenen gaat. Denk dan aan de beëindiging van bedrijfsactiviteiten. Ook wanneer het bedrijf gaat reorganiseren. Daarnaast is werkvermindering of een financieel probleem een goede reden. Gaat het bedrijf bepaalde veranderingen doorvoeren, bijvoorbeeld met nieuwe technologieën of door te verhuizen? Dan zijn dat ook goede redenen. Het is wel belangrijk om goed te bekijken wat nu precies wel en niet geldt. Ook wanneer het om de genoemde redenen gaat. Dat kan namelijk per situatie toch net even anders uitpakken. Dat is voor jou waardevol.

Tip: Kijk op Omnius.nl voor meer informatie.