MC Groep
Image default
Bedrijven

Je koeien er warm bij

Nederland is een echt landbouwland en dan vooral de veehouderij is een populaire tak van sport. De meest gehouden dieren in de Nederlandse veehouderij zijn koeien. Daarmee zijn koeien en hun melk een van de belangrijkste producten van de Nederlandse economie. Het is namelijk ook een van onze belangrijkste producten in de Nederlandse export.

De meeste Nederlandse boeren hechten er veel belang aan dat hun dieren er goed verzorgd bij staan. Gelukkig zijn er meerdere manieren om te zorgen dat je koeien er goed verzorgd bij staan. Zo mogen de meeste koeien naar buiten als het warm genoeg is, iets dat zij zeer kunnen waarderen en daarmee dus ook goed is voor hun welzijn.

De stal van de dieren is natuurlijk ook ontzettend belangrijk. De slaapplek van de koe is daarin natuurlijk het belangrijkst, omdat zij hier veel tijd spendeert. Een pack mat is een handige manier om te zorgen dat je koeien comfortabel zijn in de stal, maar ook een manier voor jou om werk te besparen. Bij gebruik van een pack mat heb je bijvoorbeeld minder zaagsel nodig dan in een gewone slaapplaats, maar kunnen zij wel net zo comfortabel slapen en liggen. Bovendien is een goede pack mat ook makkelijker schoon te houden.

Het schoonhouden van je dieren is ook heel belangrijk. Met een goede koeborstel is dat gelukkig een fluitje van een cent. Een goede koeborstel werkt namelijk volautomatisch en dat maakt dat de koe ook zelf ervoor kan kiezen om de koeborstel te gebruiken. Met het gebruik van de koeborstel genieten de koeien bovendien ook gelijk van een heerlijke massage, waardoor zij ook gemotiveerd raken om de koeborstel te gebruiken. Dat stimuleert de koe dus en levert de boer dus ook een werkverlichting op, omdat hij of zij dan niet meer zelf de koeien hoeft af te borstelen.

Bezoek de website voor meer info : website