MC Groep
Image default
Bedrijven

Je zwembad schoon houden

Het is niet altijd even gemakkelijk om ervoor te zorgen dat je zwembad netjes schoon blijft. Het is natuurlijk leuk om te hebben, een eigen zwembad ingegraven in je tuin. Qua kosten komt er echter nog veel meer bij kijken dan alleen maar de kosten die je kwijt bent rondom het ingraven van je zwembad en de aanschaf van spullen die nodig zijn om het zwembad erin te leggen. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de kosten van het bedrijf dat het erin moet liggen, want je kunt het vaak niet in je eentje erin leggen.

De bijkomende kosten moet je denken aan het water waar het zwembad mee gevuld moet worden, maar ook aan kosten die je kwijt bent om het zwembad schoon te houden. Denk hierbij aan een lamellen afdekking of, als je dat handiger vindt, zwembad solar lamellen. Dit zijn speciale lamellen die het zwembad, naast dat het vuil tegen houdt om in het bad te komen, zon doorlaten en de warmte vast houden in het zwembad zelf. Dit is ideaal, want dan kun je de lamellen afdekking er gewoon op laten liggen als het warm weer wordt en je het zwembad niet gebruikt. Op deze manier wordt je zwembad toch nog een beetje verwarmd en wordt de warmte vast gehouden. Dit is dus perfect om de temperatuur op peil te houden in je zwembad. Dit zijn dus natuurlijk flinke kosten die er ook nog bij komen kijken, want een lamellen afdekking is niet iets wat bijna niks kost. Een zeil erover is natuurlijk niet ideaal en kun je gebruiken voor een opblaas zwembad, maar niet voor een bad dat ingebouwd is.

Als je er dus voor kiest om een zwembad in te bouwen moet er rekening gehouden worden met veel bijkomende onderhoudskosten die vele over het hoofd zien.

Bezoek de website voor meer info : website