MC Groep
Image default
Bedrijven

Blijf niet rondlopen met een dipje

Wist je dat psychologie een samenstelling is van twee Griekse woorden? Het is samengesteld uit de woorden psyché en logos, wat ziel en gedachte betekent. Het is dus de wetenschappelijke discipline die zich bezigt met het welzijn van de geest. Psychologie Delft richt zich voornamelijk op de geest van mensen, maar soms worden ook (intelligente) dieren meegenomen, zoals primaten en dolfijnen. Het idee van psychologie is zo oud, dat de Grieken zich er ook al mee bezig hielden omdat zij zich ook afvroegen wat zich nu allemaal in ons hoofd afspeelde.

Er is een brede variatie aan klachten waar de psychologie mee bezighoudt. Onder andere angstklachten, zoals ernstige onzekerheid, paniekgedachten worden behandeld, maar ook lichamelijke klachten waarvoor niet direct een medische oorzaak is vallen onder hetzelfde kopje. Ook met rouwverwerking kun je terecht voor een behandeling psycholoog Delft

Er is natuurlijk een veelvoud aan klachten waar men niet direct een lichamelijke behandeling op los kan laten. In deze veranderende wereld kan het soms ook lastig zijn om alles zelf maar op te moeten lossen. Een gesprek met een goede psycholoog – of een paar gesprekken – kunnen dan net die motivatie zijn die je nodig hebt om je leven weer door te trekken op een positieve manier.

Voor veel mensen is het best een taboe om het over de psycholoog te hebben, maar eigenlijk is het jammer dat het zo’n groot taboe is. Het is namelijk eigenlijk helemaal niks om je voor te schamen. Het is ten slotte ook niet jouw schuld dat je in de put of bijvoorbeeld depressief bent. Depressie is een erkende mentale ziekte en dient ook als zodanig te worden behandeld. Er is geen reden om door te blijven lopen met klachten en daar geen behandeling voor aan te gaan. Je moet dan natuurlijk wel zelf de eerste stap zetten en gaan.

Bezoek de website voor meer info : website