MC Groep
Image default
Bedrijven

Achteruitrijcamera op een tractor

Hoe kijk jij naar wat er achter je auto gebeurt? Als je dat vroeger vroeg aan iemand zei die dat die gewoon in zijn spiegels keek of de persoon zei dat die gewoon achteromkeek. Terwijl als je dat nu aan iemand  vraagt zegt die meestal gewoon dat die een achteruitrijcamera heeft en hier in kijkt. Achteruitrijcamera’s zie je steeds vaker voorbij komen in nieuwe auto’s, het maakt het parkeren zelf veel gemakkelijker en de kans dat je iets over het hoofd ziet is een stuk kleiner dan vroeger. Sommige mensen kunnen zelfs niet meer zonder een achteruitrijcamera omdat ze het zo gewoon zijn geworden dat ze niet meer zouden kunnen parkeren zonder de camera. Het is natuurlijk ook een stuk makkelijker en misschien ook wel veiliger.

Naast dat achteruitrijcameras het leven voor autobestuurders een stuk makkelijker en veiliger maakt is het voordeel van een draadloze achteruitrijcamera nog veel groter in de bedrijfswereld. Hier is vooral factor veiligheid een stuk beter geworden sinds dat er gebruik gemaakt wordt van achteruitrijcameras. De dode hoek van deze grote voertuigen in de bedrijfswereld zijn natuurlijk een stuk groter, ze hebben in het algemeen ook meer dode hoeken. Naast dat er zoveel dode hoeken zijn, zijn de gevolgen van een aanrijding door iemand die in de dode hoek staat ook weer een stuk groter dan wanneer de aanrijding gewoon door een auto zou gebeurd zijn.

De achteruitrijcamera maakt het ook praktischer voor de bestuurder. Meestal zijn de combinaties zeer lang, denkende aan bijvoorbeeld een tractor met een dumpwagen erachter. Omdat deze combinaties zo lang zijn is het niet altijd makkelijk in te schatten hoe ver de combinatie van bijvoorbeeld een muur is. Het is een kwestie van heel veel ervaring om de lengte van de combinatie perfect te inschatten en zelfs dan is het nog moeilijk. Dus naast veiligheid is een achteruitrijcamera ook tijdsbesparend.

Bezoek de website voor meer info : website