MC Groep
Image default
Bedrijven

Heerlijk op Spaanse vakantie

Tijdens je last minute spanje hoef je je niet te vervelen, dat is in ieder geval een ding dat zeker is. Een lastminute naar Spanje boeken de meeste mensen voor de zomer, maar eigenlijk is het zonde om alleen in de zomer naar Spanje te komen. Je kunt namelijk ook heerlijk overwinteren in Spanje. Dat geldt niet voor ieder stukje van Spanje, maar er zijn meerdere stukken van het land waar je heerlijk kunt komen overwinteren.

Spanje is namelijk groot, erg groot. Het land is namelijk wel zo’n 12 keer groter dan Nederland en heeft daardoor ook meerdere klimaatzones. Zo is het aan de kust eigenlijk altijd een vrij stabiele temperatuur, die zowel in de winter als in de zomer altijd wel aangenaam is. In de herfst regent het wel wat meer dus dat is iets om rekening mee te houden wanneer je een datum gaat bepalen voor je reis. Het binnenland heeft echter te maken met een landklimaat. Een landklimaat betekent: hete, droge zomers en zeer koude winters. Er zijn zelfs plekken in Spanje waar je kunt wintersporten en op de bergen ligt ook eeuwige sneeuw. Dat zijn prachtige locaties maar natuurlijk niet de plekken waar je naar toe gaat voor een ontspannen en warme vakantie tijdens de wintermaanden.

Over het algemeen zijn de costa’s altijd een aanrader voor een lekkere zonnige vakantie in de wintermaanden. Het kwik daalt hier eigenlijk nooit onder de 15 graden en er valt ook niet veel neerslag, maar net genoeg om het landschap mooi op te laten bloeien.

Kortom, om en ronde de kust zit je altijd goed in Spanje. De stranden zijn dan nog steeds zeer aangenaam en de natuur is ook nog altijd even mooi. In Spanje zal je je dus altijd wel prima kunnen vermaken, of het nu zomer of winter is.

Bezoek de website voor meer info : website