MC Groep
Image default
Woning en Tuin

Nestelringen kopen voor uw bedrijf of hobby

Wat zijn nestelringen voor soort accessoires?

Nestelringen zijn een speciaal soort metalen of kunststof ringen die voor meerdere toepassingen gebruikt worden. Nestelringen staan bekend als de wat kleinere uitvoering van een ander type ring, namelijk de zeilring. De kleine nestelringen worden gebruikt om bepaald gaten in textielstoffen zoals lederen stoffen te versterken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ringen voor schoenveters, die voorkomen dat het schoenleer uitscheurt. De nestel ringen zijn erg sterk en zorgen voor gaten die een stuk duurzamer zijn en niet kunnen uitscheuren.

 

Hoe zitten deze ringen in elkaar?

Nestelringen zijn aluminium of metalen ringen die beschikbaar zijn in uiteenlopende maten. Zo verschilt de doorsnede van de ringen qua diameters en ook qua lengte. Hierdoor kunnen de nestel ringen toegepast worden in leren materialen en stoffen van variabele diktes. Wanneer de ringen groter zijn dan wordt er gesproken van zeilringen.

 

De bevestiging van de ringen

De ringen hebben onderaan een soort ronde vorm, die met behulp van speciaal gereedschap omgebogen kan worden. Hierdoor komt de ring goed vast te zitten en kan deze niet meer losraken. bij het installatieproces van de ring wordt en metalen stempel gebruikt. Deze kan met een handspindelmachine of ander gereedschap gemonteerd worden. In grotere bedrijven gebeurt dit automatisch met speciale machines.

 

 

Soorten, vormen en kleuren ringen

Er is voor zowel hobbyisten als professionals een grote keuze aan typen en varianten nestelringen. De vormen kunnen uiteenlopen van perfect rond tot (licht) ovaal. Met name is het belangrijk om bij de aankoop van de ringen te letten op de gewenste kleur en de juiste diameter van de ring. In onze website vindt u meer informatie over alle mogelijkheden.