MC Groep
Image default
Financieel

Kies voor jezelf

Wanneer je de loterij hebt gewonnen kom je ineens voor hele andere keuzes in je leven te staan. Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf aan hoe groot het door jou gewonnen bedrag is om te zien voor wat voor keuzes je komt te staan. We zullen in dit artikel wat situaties met je doornemen.

 

Ga je door met werken?

 

Wat je misschien verwacht is dat iedereen meteen zijn baan opzegt en de deur achter zich dicht trekt. Niks blijkt minder waar, de meeste Nederlandse loterij winnaars gaan gewoon door met werken. Natuurlijk wordt er door de winnaars over het algemeen wel minder gewerkt of mensen zeggen bijvoorbeeld hun nachtdiensten op. Ook zie je dat veel mensen zelf een eigen onderneming opstarten.

 

Ook vinden mensen het vaak prettig om een bepaald ritme in hun dagelijkse leven te houden. Ook de sociale omgang is een factor om toch door te blijven werken. Het is van groot belang om je te realiseren dat jij de miljonair bent, maar waarschijnlijk je familie en vrienden niet. De hele week vrij zijn is daarom echt een vrij eenzaam bestaan. Die golfbaan ben je na een paar weken ook echt wel zat! Je moet heel goed oppassen om niet in dat zwarte gat te vallen. Je ziet dat vaak bij oud professioneel sporters die dat vaak hebben, meer dan genoeg geld verdiend maar helemaal geen ritme meer in hun leven.

 

Houd je het geheim?

 

Denk heel goed na over wie je wel en niet vertelt van het loterij winnen. Er zijn namelijk veel mensen die dan denken een slaatje mee te kunnen slaan door op jouw geluk mee te gaan. Nee zeggen is natuurlijk niet makkelijk, zeker niet tegen je vrienden en naasten. Het is daarom aan te raden om te vertellen dat je een mooi geldbedrag hebt gewonnen, laat het bedrag gewoon in het midden. Mensen zullen in dit geval minder snel om geld vragen.

 

Sparen of spenden?

 

Ga jij je volledige bucketlist af of ben jij toch iemand die zijn of haar geld zal sparen voor het pensioen, kinderen en kleinkinderen? Dit is waarschijnlijk de belangrijkste en daarnaast ook gelijk de moeilijkste keuze die jij zal moeten gaan maken.We raden je aan om met een vermogensbeheerder te gaan praten, die kan jou perfect instructie geven over wat te doen met zoveel geld.

Je kunt er ook ook voor kiezen om alles te doen wat je altijd al hebt willen doen. Wat maakt jou nou echt gelukkig? Dat is de belangrijkste vraag die je moet kunnen beantwoorden om te kunnen bepalen wat jij gaat doen met je geld.

Bezoek de website voor meer info : website