MC Groep
Image default
Gezondheid

Zijn er speciale behandelingen voor een Tennisarm?

Een tennisarm is erg vervelend en natuurlijk wil je dat dit zo snel mogelijk over gaat. Een tennisarm kan soms erg lang aanhouden wanneer je hier niet de juiste behandelingen voor neemt. Een tennisarm kan worden verholpen door het doen van bepaalde oefeningen die bij de fysio of een chiropractor kunt krijgen. Een tennisarm kun je herkennen aan de pijn of irritatie in de elleboog. De pezen die aan de het bot van de elleboog zitten kunnen gescheurt zijn. Hierdoor ontstaan er kleine scheurtjes in de pezen. Die scheurtjes kunnen dan irritaties opwekken.  

De juiste behandeling

Wanneer je met een tennisarm bij de dokter komt, krijg je hoogstwaarschijnlijk te horen dat je wat paracetamol moet nemen en zoveel mogelijk rust moet nemen. Bij veel blessures is dit de juiste oplossing, dat geldt alleen niet voor een tennisarm. 

Bij de tennisarm ontstaan er kleine scheurtjes in de pezen die aan het elleboog vast zitten. Tijdens het herstellen kan er littekenweefsel in de scheurtjes komen waardoor er irritaties kunnen ontstaan en dat gaat pijn doen. 

Het advies van een chiropractor zou juist zijn om zoveel mogelijk normaal te blijven bewegen tijdens het herstel van de tennisarm. Door te blijven bewegen herstellen de spierweefsels zich sneller. Ook zal de chiropractor bepaalde handelingen uit oefeningen die zorgen voor een betere doorbloeding in de elleboog. 

Door speciale manuele technieken zal de tennisarm sneller herstellen. De doorbloeding geeft extra zuurstof en bouwstoffen aan de plek die geïrriteerd is en zorgt er voor dat het sneller hersteld. 

Klachten bij een tennisarm

Je herkent een tennisarm door deze onderstaande klachten:

  • Hand dicht knijpen doet pijn aan de elleboog 

  • Hand omhoog buigen 

  • Onderarm naar buiten draaien

  • Bovenhands iets oppakken 

  • Verlies van kracht in hand

Neem direct contact op met het RMC voor een afspraak met een van de chiropractors.