MC Groep
Image default
Huishoudelijk

Met deze tips kom je snel af van je stinkende wasmachine

Gatverdamme wat voor geur komt er nou uit je wasmachine? Je kleding is er niet schoner op geworden. Je kunt je was natuurlijk nog een keer opnieuw draaien, maar daar gaat de stinkende geur waarschijnlijk niet weg door. Je hebt een oplossing nodig die de oorzaak van een stinkende wasmachine weghaalt. Lees hieronder ons korte artikel waarin we stap voor stap uitleggen hoe jij afkomt een wasmachine die stinkt naar riool.

Niet dat je vies bent, maar een stinkende wasmachine komt bijna altijd door te weinig schoonmaken van de wasmachine. Maar een wasmachine hoef je toch niet schoon te maken hoor ik je denken? Toch wel! Er kan namelijk van alles in je wasmachine blijven plakken en aankoeken zoals overmatig kalk, waspoeder in je leidingen, vetluis een verstopte filter en ga zo maar door. Echt van die dingen die je liever niet wilt.

Was daarom minimaal 1 keer per maand altijd een was op 95 graden. Bij voorkeur kan je deze kookwas draaien met je ondergoed en handdoeken. Op deze hoge temperatuur, ook wel kookwas genoemd, los je een hoop vetluis op dat normaal gesproken in je wasmachine blijft zitten. We wassen namelijk steeds meer wasjes op 30 of 40 graden en niet meer zoals vroeger alles op kookwas. Ook kan je ervoor kiezen om 1 keer per maand een lege was op 95 graden te draaien en daarbij wat azijn toe te voegen. Azijn zorgt ervoor dat de geur die je in je wasmachine hebt geneutraliseerd wordt. Is de geur nou heel sterk, dan kan het zijn dat je dit een aantal keer moet uitvoeren.

Zorg er ook voor dat je regelmatig het filter van je wasmachine checkt op vieze zeepresten, haren en andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat je filter verstopt kan raken. Om bij het filter van je wasmachine te komen open je in de meeste gevallen het witte klepje aan de voorkant. Daarachter zit een klein grijze afvoerslang. Nu is het tijd om een emmer en een handdoek te pakken. Zorg dat het afvoerslangetje in de emmer hangt en draai het open. Het water zal nu in de emmer stromen en het overtollige water kan je wegvegen met je handdoek. Wanneer het overtollige water uit de slang is kan je daarachter het filter open draaien. Check voorzichtig met je vingertoppen of je de schoepen van het filter volledig rond kunt draaien. Is dat het geval, dan is je filter schoon.

Zo, dat was het. Zo simpel is het nou om van je stinkende wasmachine af te komen.

Bezoek de website voor meer info : website