MC Groep
Image default
Huishoudelijk

Leister Föhn, welke modellen?

Het merk Leister is toonaangevend op onder andere het gebied van kunststof lassen. Het Zwitserse merk bestaat al sinds 1949 en biedt kwaliteitsproducten aan geheel de wereld. Leister is voornamelijk bekend op het gebied van de hetelucht föhn. De zogenaamde Leister föhn is kwalitatief erg sterk blijkt al jaren en wordt gebruikt voor ontzettend veel toepassingen. Zo kunnen er onder andere verschillende typen kunststof mee gelast worden en bestaan er kleine handvarianten, maar ook grotere apparaten gericht op de professionele markt. Leister kenmerkt zich al jaren door hoogwaardige kwaliteit aan te bieden voor een schappelijke prijs. De prijs van een Leister föhn is dan ook vrijwel hetzelfde als andere concurrerende merken met een lagere kwaliteit. Er zijn vele verschillende modellen te vinden binnen het aanbod van Leister föhns. Uiteraard verschilt de toepassing van de verschillende modellen, maar binnen de categorie hetelucht föhns zijn er een aantal modellen te noemen die erg populair zijn voor particulier gebruik, maar ook voor bedrijfsgebruik. Een aantal bekende modellen zullen behandeld worden.

Leister Triac ST

Kenmerkend van dit model Leister hetelucht föhn, is de betrouwbaarheid, veelzijdigheid en het gebruiksgemak van het product. De Leister föhn ligt namelijk perfect in de hand en zorgt er voor dat er gemakkelijk en fijn mee gewerkt kan worden. De veelzijdigheid kenmerkt zich doordat er maar liefst ruim 80 mondstukken op passen. Zo kun je met dit model erg veel verschillende lassen uitvoeren.

Leister Diode PID

De Diode PID is een duurdere variant binnen de hetelucht föhns. Het is een professioneel apparaat waarmee digitaal op elk moment gewerkt kan worden met de geschikte temperatuur om zodoende de perfecte las aan te leggen. De temperatuur wordt elektronisch gestuurd en weergegeven op een scherm.

Leister Ghibli AW

Dit compacte model is uitgerust met een ergonomische pistolehandgreep, waardoor het erg makkelijk te gebruiken is en ook op lastigere plekken. Bovendien is de leister föhn prijs van dit type erg gunstig en kan het bijvoorbeeld worden gebruikt voor het confectioneren van kabels, afbramen van kunststof onderdelen en het lassen in de automobielsector.

Leister Sonora S1

Dit type heeft een erg lage Leister föhn prijs en biedt erg veel kwaliteit voor zo weinig geld. Het is een compact en licht apparaat, wat wel stabiel is in het lassen en maakt bovendien weinig geluid. Met dit type Leister föhn is het voornamelijk mogelijk om te krimpen, vervormen en te verwarmen. De uitstekende prijs kwaliteit verhouding zorgt ervoor dat dit apparaat zeker aantrekkelijk is voor particulier gebruik.

Bezoek de website voor meer info : website