MC Groep
Image default
Huishoudelijk

Tapijt laten reinigen door specialisten

Een tapijt schoonmaken kan in de meeste gevallen zelf worden gedaan. Zo kiezen de meeste mensen ervoor om gewoon te stofzuigen en wanneer er een vlek optreedt deze te behandelen met een lauw sopje. Dit is voor op de korte termijn een prima oplossing om het meeste vuil uit het oppervlak te verwijderen, maar kan op de langere duur resulteren in verkleurde, vervuilde en muffe tapijten. Een tapijt laten reinigen is dan een verstandigere keuze waarbij het tapijt weer omgetoverd wordt in een gloednieuw tapijt dat weer perfect bij de prachtige eiken tafel past.. Bovendien is de geur ook een stuk aangenamer en heb je niet zo snel door dat er eigenlijk een muffe geur in de kamer hangt door vuil en stof dat zich dieper bevindt in het tapijt of vloerkleed. Een specialist op het gebied van tapijt schoonmaken is dan ook zeker aan te raden en zeker wanneer er veel gelopen wordt over het tapijt. Denk hierbij aan de woonkamer, maar ook aan meer openbare plekken zoals een bibliotheek, kantoor of huisartsenpraktijk. Meestal schrik je ervan hoeveel vuil en stof zich neerslaat in het tapijt en dat zorgt dan ook altijd voor een verbluffend resultaat. Mits je de juiste specialist inschakelt.

Tapijt schoonmaken door een specialist

Er bestaan grofweg twee methodes die worden toegepast wanneer je een echte specialist in huis haalt. De eerste methode die behandeld zal worden staat beken onder de bonnet methode. Deze methode is efficiënt en snel, maar is wel meer gericht op de reiniging van het oppervlak. De tweede methode is de truck mount methode en is gericht op een grondige reiniging van het gehele tapijt. Deze methode is echter wel uitgebreider. De bonnet methode bij een tapijt schoonmaken richt zich eerst op het voorbehandelen van het betreffende tapijt met een reinigingsmiddel, waarbij vervolgens een schrobmachine het oppervlakte goed reinigt. De machine is voorzien van een pad gemaakt van katoen en deze pad neemt het vuil op dat het reinigingsmiddel heeft losgeweekt. Vaak wordt voor deze methode gekozen als een tussentijdse schoonmaak.

De truck-mount methode is de meest geavanceerde methode om je tapijt te laten reinigen. Deze methode gebruikt het injecteren van heet water om het diepe vuil te verwijderen. Deze methode wordt alleen toegepast door specialisten, aangezien je gebruik dient te maken van een truck of bus. Het vermogen komt hier vandaan en ook de shampoo. Na de behandeling is het tapijt weer volledig als nieuw. Een tapijt laten reinigen is geen probleem bij de specialist.

 

Bezoek de website voor meer info : website