MC Groep
Image default
Aanbiedingen

Loopbaanbegeleiding wat is dat?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U krijgt prive opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gedrevenheid, kwaliteiten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de juiste functie te vinden? Wat is mijn overgave? Hoe benut ik mijn talenten optimaal. Een oplossing op deze vraag verkrijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, zelfstandigen en carrièremannen- en vrouwen.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij aanpassingen in uw leven. Heeft u moeite met aanpassingen in uw taak of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw job- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat raad helpt u bij het vinden van een antwoord op uw vraag. Samengevat, met de focus loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: voordelig met loopbaancheques, een procesverloop bezorgt antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

 

Indien u geen recht op heeft, dan ontvangt u een mail of brief met de reden waarom uw petitie is geweigerd. Begeert u extra info? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor kosteloos kennismakingsgesprek.

 Wat als ik mijn functie cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de loopbaancheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw jobcheque af te trekken van de heffingen.

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan bekomt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

Heb ik recht op jobcheques indien ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw jobcheques bestellen. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw tijdsbestek van verbrekingsvergoeding.

Heeft u er wel recht op? Dan krijgt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

Hoe ziet een jobcoachingtraject eruit?

Loopbaanbegeleiding is een afzonderlijk traject  bij een vestiging bij u in de buurt. De voetstappen van het proces:

Afzonderlijk gesprek met uw loopbaan instructeur
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een loopbaantraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Stap artikelen

Einddoelstellingen evalueren
Aanpassingen doorvoeren

Stap 2

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Ontmoeting met uw carrière instructeur
Uitleg aanpak
Verwachtingen en beweegredenen doorspreken
Bespreken van leer- en werkervaringen
Doelstellingen bepalen
Doe-opdrachten construeren

Terugkom-ogenblik waarbij u bijeen een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijd. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Ricocheren genomen acties, wisselingen, verbeterpunten.

Werkfase – Hoe is uw positie op de arbeidsmarkt?

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwacht?

Heeft u na het jobbegeleidingstraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw trainer voor een kosteloos nazorggesprek. Daarin kijkt u gezamenlijk met uw coach welke fasen u voorts kunt nemen.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gemiddelde tarief van twee carrière cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondergaan zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende ambiance, de schematische systeem en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en afzonderlijke begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

U begeert bevordering maken of omtrent een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzeggingstermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Ontslagen of in opzeggingstermijn?

Betrekking test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de kloppende functie voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de bruikbare kant op met uw carrière? Mits u vragen heeft wat betreft uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Indien u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, overgave, kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Loopbaancheques

Met de loopbaancheques ontvangt u bilijke loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens krijgt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw arbeid- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

 

Bezoek de website voor meer info : website