MC Groep
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kenmerken van een training ondernemingsraad

 

Een training ondernemingsraad is een cursus die u helpt uw functie binnen dit orgaan binnen een bedrijf of instelling naar beste kunnen uit te voeren. Bent u eenmaal verkozen op deze bevoorrechte positie, dan bent u er nog niet. Een training ondernemingsraad helpt u bij het laatste beetje dat nodig is uw taak goed te vervullen. Door een bepaald lesprogramma samen te stellen zorgt u ervoor van grote toegevoegde waarde te zijn voor het functioneren van de ondernemingsraad en, in sommige gevallen, van de onderneming zelf. Daar zijn meer mensen dan u alleen bij gebaat.

Varianten van een training ondernemingsraad

Een training ondernemingsraad is er in vele soorten en maten. Soms is een programma van een halve dag voldoende, in andere gevallen moet er een tweedaagse cursus aan te pas komen. Overleg daarom goed met uw werkgever voor u zich opgeeft voor een training ondernemingsraad, dat kan een hoop misverstanden voorkomen. Over het algemeen heeft de werkgever er echter ook belang bij dat u zich opgeeft, want dat komt het functioneren van de OR ten goede. Verschillende voorbeelden van een training ondernemingsraad zijn:

  • vertrouwenspersoon;
  • effectief vergaderen;
  • onderhandelen;
  • timemanagement.

Relevante wetgeving

Een training ondernemingsraad zal u ook helpen te kijken naar de relevante wetgeving. De ondernemingsraad is een orgaan dat in de meeste gevallen ook op grond van de wet is ingesteld. Daarbij zij wel opgemerkt dat de werkgever er altijd voor kan kiezen eentje in te stellen, dat is dan de facultatieve variant. Heeft hij dat eenmaal gedaan, dan moet hij natuurlijk wel naar de adviserende stem blijven luisteren, want anders heeft het geen zin. Door het volgen van een cursus leert u niet alleen hierover, maar ook over andere wettelijke plichten met betrekking tot het vragen van advies die de werkgevers hebben.

Bezoek de website voor meer info : website