MC Groep
Image default
Zakelijk

Het terugbetalen van een zakelijke hypotheek

Komt het begrip ‘zakelijke hypotheek’ bekend voor bij jou? Indien dit het geval is ben jij waarschijnlijk een ondernemer of heb jij de ambitie om een ondernemer te worden. Door te ondernemen ben jij in staat om op onafhankelijk wijze een visie om te zetten in daadwerkelijke acties en geld te verdienen met iets wat jij waarschijnlijk leuk vindt om te doen. Toch is het zo dat ondernemer zijn ook gepaard gaat met bepaalde risico’s. Het is bijvoorbeeld lastig om een vast inkomen te verkrijgen en het risico bestaat dat jij verlies zal leiden.

Zakelijke hypotheek
Als jij een ondernemer bent dan heeft dit als gevolg dat het vaak lastiger is om aan een hypotheek te komen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat jij geen vast inkomen hebt. Indien jij met een onderneming wenst te beginnen heb jij geen vast inkomen en is het vaak ook zo dat jij geen enorm eigen vermogen hebt. Door te kiezen voor een hypotheek heb jij wel voldoende eigen vermogen om te beginnen met het omzetten van jouw visie in realiteit. Voor ondernemers bestaat de mogelijk tot het verkrijgen van een zakelijke hypotheek.

Betalen in stappen
Misschien dat jij bij het verkrijgen van een zakelijke hypotheek wel een bedrag te lenen krijgt van wel meer dan honderdduizend euro. Bij zo’n enorm bedrag kan jij misschien in paniek raken. Hoe ga jij zo’n bedrag namelijk ooit terugbetalen? Hierom is het belangrijk dat jij een hypotheek kiest waarbij de termijn waarop het bedrag terugbetaald moet worden vrij lang is. Door de lange termijn houd je goed voor ogen dat jij het geleende bedrag terug kan betalen zonder dat het gevaar ontstaat dat jij jouw vaste lasten niet meer kan betalen. Daarnaast moet de rente bij de lening laag zijn zodat jij niet al te veel extra geld kwijt bent aan het betalen van jouw hypotheek. In stappen is het vervolgens mogelijk om het grote geleende bedrag langzaam kleiner te maken.

Kans op succes
Bij de poging tot het verkrijgen van een zakelijke hypotheek geldt helaas dat niet iedereen hierin slaagt. Soms worden mensen afgewezen door de kredietverstrekker. Een bank die bijvoorbeeld geld leent wil namelijk het idee krijgen dat jij als ondernemer in staat bent het geleende bedrag ook weer terug te betalen, anders maakt de bank verlies. Door voldoende aandacht te hebben voor jouw visie en doelstellingen is het mogelijk om ervoor te zorgen dat jij een goed en opbouwend verhaal kan geven richting een kredietverstrekker om hiermee jouw kans op succes te vergroten.

Verantwoordelijkheid
Als ondernemer ben jij tevens verantwoordelijk voor eigen inbreng. Jij moet in staat zijn om zo’n dertig procent van het pand dat jij wilt kopen zelf te betalen. Indien jij dit eigen vermogen niet hebt dan zal je aan de slag moeten met sparen of ervoor moeten zorgen dat jij dat geld van andere kredietverstrekkers krijgt. Daarnaast rust de verantwoordelijkheid op jouw schouders om jouw onderneming tot een succes te maken. Zorg dat jij dus een

duidelijke visie hebt bedacht.


Tip: FinaForte is gespecialiseerd in hypotheken voor ondernemers.