MC Groep
Image default
Dienstverlening

Hoe voorkom ik kortsluiting en storingen

Problemen met elektra wil je altijd voorkomen, stroom speelt namelijk zo’n grote rol in ons leven dat we niet meer zonder kunnen. Het is dan dus ook belangrijk om je huis goed te beschermen tegen storingen en kortsluiting. Bij een stroomstoring valt namelijk alle stroom binnen een gebouw weg, simpel een radio aanzetten zit er dus niet in. Bij kortsluiting kunnen de gevolgen nog wel groter zijn, kortsluiting en brand gaan namelijk gepaard. Brand kan natuurlijk zorgen voor extreem gevaarlijke situaties.

Controleer de meterkast

De meterkast is de plek waar alle elektra vandaan komt, wanneer er dus een probleem is met de elektra is de kans groot dat dit komt vanuit de meterkast. Wanneer alles in de meterkast goed is wordt de kans op problemen met elektra een stuk kleiner. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat de groepenkast goed werkt, de groepenkast regelt namelijk alle elektra binnen een gebouw. Wanneer je zelf niet zeker bent over de staat van je meterkast kan je de meterkast altijd laten controleren door een elektricien, hierdoor weet je echt of de meterkast in goede staat is en wat er eventueel veranderd moet worden. Dit kan de elektricien dan ook gelijk doen.

Houd je huis stofvrij

Stof geleidt stroom, het is dus belangrijk je huis stofvrij te houden op de kans op kortsluiting zo klein mogelijk te maken. Het is ook beter om niet zomaar oude apparaten opnieuw aan te sluiten op het stopcontact, in oude apparaten zit namelijk vaak stof en oude apparaten kunnen in een keer veel stroom vragen. Dit kan ook zorgen voor een kortsluiting. Kortsluiting gaat vaak gepaard met brand, brand is natuurlijk levensgevaarlijk. Het is daarom belangrijk altijd op een serieuze manier met stroom om te gaan en zo min mogelijk risico’s te nemen.