MC Groep
Image default
Entertainment

Coverband vs.Tribute band

Iedereen luistert graag naar herkenbare muziek. Je kunt dansen en meezingen op de muziek van een goede band. Beroemde covers, zoals “I Will Survive”, “Long Train” of “I Walk in the Sun” staan ​​garant voor een geweldig feest. Dit doe je met een coverband. Maar soms lees je ook over tributebands. Wat is het verschil tussen een coverband en een tributeband? 

Coverband

Coverbands spelen altijd repertoire dat voor het publiek herkenbaar is. De track bestaat uit verschillende nummers van verschillende artiesten. Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen coverbands, vooral in genre. Wat voor sfeer wil je creëren? Wil je een soulband of luister je liever naar een rockband? Er is een groot verschil. Je hebt natuurlijk ook een allround coverband, die spelen pop, soul, rock etc. Voor elke band kun je je eigen avond samenstellen. 

Tribute band

Maar wat is een tributeband precies? Een tributeband kan een muziekgroep, zanger of muzikant zijn die gespecialiseerd is in en alleen de muziek van bekende artiesten speelt. Muzikanten imiteren de liedjes, gezichtsuitdrukkingen en stijlen van bekende artiesten. Soms lijkt het gewoon echt. Als je van Adele houdt, kun je het Adele-project bekijken met een uitstekende zanger in een professionele omgeving. Zelfs The Red Hot Chili Shredders is een echte tributeband. Ze brachten hulde aan de beroemde rode peper.
 

Er is dus een groot verschil tussen een coverband en een tributeband. Overweeg daarom goed of je de verscheidenheid aan repertoire wilt, of dat je je wilt onderdompelen in een artiest die je echt leuk vindt.