MC Groep
Image default
Toerisme

Thermale bronnen in Bulgarije

Waar opwarmen in de herfst-winterperiode in Bulgarije?

Herfst en winter in Bulgarije zijn anders, maar voor een zuidelijk land is het sowieso onverwacht koud in het winterseizoen. Maar er zijn niet-standaard manieren om warm te blijven – bijvoorbeeld in een open warm zwembad midden in een sneeuwlaag.

Een zwembad kiezen.

Zwemmen in een warm mineraalwaterzwembad is niet alleen een origineel vermaak voor de winterperiode, maar ook een zeer gezonde procedure. Mineraalwater heeft door zijn samenstelling een positief effect op het functioneren van alle inwendige organen en hoge temperaturen versterken dit positieve effect alleen maar.

Er zijn veel vergelijkbare zwembaden in Bulgarije. In deze post zullen we de meest bekende bekijken.

De dichtstbijzijnde bij Plovdiv bevindt zich bijvoorbeeld in het Dolna Banya SPA-complex, dat wereldberoemd is om zijn minerale bronnen. De watertemperatuur daar is 67,8 graden, het wordt gebruikt bij de behandeling van reuma, dermatologische, cardiovasculaire, zenuwaandoeningen, aandoeningen van het spijsverterings- en ademhalingssysteem.

Er zijn ook baden vol warm mineraalwater (temperatuur van 28 tot 43 graden), een Russisch bad, massagedouche, sauna en massage.

Fans van extreme sensaties zullen genieten van het Sapareva Banya-complex in het Rila-gebergte. Er is een hete minerale geiser in het centrum van de stad – elke toerist die hier is geweest, probeert deze op een foto vast te leggen. Dit is de enige dergelijke geiser, niet alleen in het land, maar in heel Europa; de watertemperatuur is 103 graden. Het water in het buitenzwembad is natuurlijk niet zo heet – iets meer dan 30 graden. Maar het heeft ook uitzonderlijke geneeskrachtige eigenschappen en is geschikt voor de behandeling van gewrichtsaandoeningen. Naast zwemmen in warme baden, kunnen toeristen nabijgelegen attracties bezoeken – Rila- en Resilovsky-kloosters, zeven Rila-meren en het resort Borovets.

Een ander zwembad met warm water bevindt zich op 15 km van Troyan in het Chiflika-complex. Het buitenzwembad is hier het hele jaar geopend, maar in de winter is het moeilijker te bereiken, aangezien niet alle wegen door de Balkan Range open zijn.

Het balneologische resort Ognyanovo is ook beroemd om zijn warmwaterbronnen. De temperatuur van mineraalwater in de baden is tot 42,5 graden. De samenstelling van het lokale mineraalwater is optimaal voor de behandeling van ziekten van het endocriene, cardiovasculaire, respiratoire, zenuwstelsel en spijsverteringsstelsel, evenals het bewegingsapparaat.

Velingrad, een bekend kuuroord, heeft ook hete baden voor elke smaak. Naast het baden erin, krijgen bezoekers van het SPA-complex verschillende procedures aangeboden, van aromatherapie tot chocolademassage.

En, tot slot, een andere populaire badplaats met thermale bronnen onder Bulgaren – “Varvara”. Het complex, gelegen nabij de stad Pazardzhik, is het hele jaar door geopend. De gasten van het complex krijgen een heerlijke ontspannende vakantie aangeboden, evenals behandeling van ziekten van het bewegingsapparaat in het hete mineraalwater van de plaatselijke zwembaden.

Iemand komt regelmatig om zijn gezondheid te verbeteren met behulp van thermale bronnen, en iemand bezoekt van tijd tot tijd de hete Bulgaarse baden om een ​​weekend door te brengen in een ongewone maar aangename en ontspannende omgeving. Zwemmen in dergelijke baden is een geweldig idee voor winterrecreatie, in plaats van of naast traditionele ski’s.

goedkope korte vakantie

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html