MC Groep
Image default
Winkelen

Nieuws vandaag over Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is één van de meest gevierde feesten in België. Niet alleen ouderen maar ook kinderen kijken er elk jaar weer vol verwachting naar uit. De voornaamste persoon waar iedereen naar uitkijkt is natuurlijk Sint-Niklaas zelf. Omdat hij deze maand elk jaar weer op de voorgrond treedt, valt er genoeg te vertellen over nieuws vandaag Sint-Niklaas.

Geschiedenis van Sint-Niklaas

De traditie van Sint-Niklaas gaat terug naar de 4e eeuw. Toen bezocht de heilige Nicolaas van Myra (een plaats in het huidige Turkije) armoedige huizen om de kinderen suikerklontjes te geven. In de loop der tijd kreeg deze vertellingen steeds meer bekendheid en werd zelfs in het katholieke verhaal verweven. Toen de Nederlanders naar de kolonie Nieuw Amsterdam (het huidige New York) trokken, namen zij de traditie mee en zo kwam het verhaal van Sint-Niklaas in de Nederlandse gebieden terecht. Op dat moment kreeg de traditie ook een licht ander karakter, vooral omdat het feest in het najaar viel in plaats van in de winter.

Huidige traditie

In de huidige traditie is Sint-Niklaas vooral bekend om zijn presence in het straatbeeld: de Sint bezoekt scholen, beurzen, winkelcentra, bedrijven en nog veel meer. Menig kind verheugd zich erop om Sint-Niklaas te ontmoeten, om hem de lijst met gewenste cadeautjes te geven en om zijn Zwarte Pieten mee te laten lachen. Vooral de drukte die Sint-Niklaas op veel plaatsen teweegbrengt is een bekend gezicht: in veel winkels zien we speciale Sint-Niklaas acties, straatparades met de Sint en Zwarte Pieten en alle winkelstraten zijn versierd met rode lichtjes en bellen.

Nieuws vandaag Sint-Niklaas

Met Sint-Niklaas in het verschiet zijn dit jaar de verhalen volop te volgen. Ondanks de coronacrisis zijn er tal van initiatieven om de kinderen niet te laten teleurstellen. Sommige gemeenten organiseren speciale online Sintfeesten met workshops, spelletjes en vele andere leuke activiteiten. Ook vele kleine bedrijven in de handel maken deze maand extra inspanningen om hun activiteiten in de kijker te zetten.

In de meeste landen wordt Sint-Niklaas nog steeds op dezelfde manier gevierd als vroeger. Het feest staat in het teken van gezelligheid en samen plezier maken. Kinderen brengen Sinterklaasliedjes ten gehore, lopen processies, organiseren dynamische spellen en veel meer. In België hebben vele gemeenten ook speciale Regio-busdagen waar Sint-Niklaas de hoofdrol speelt. Daarnaast worden er tal van ‘sinterklaasactiviteiten’ georganiseerd voor iedereen om luisteren naar de verhalen van de Sint, die vaak grappig en informatief zijn.

Conclusie

Er is veel nieuws vandaag Sint-Niklaas te vertellen, of u nu in België of in het buitenland woont. Als kers op de taart zorgt de magie van Sint-Niklaas ervoor dat iedereen zich helemaal in het Sinterklaasfeest kan komen wanen en kinderen kunnen genieten van hun verdiende cadeaus. Door de coronacrisis hebben veel mensen de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat het Sinterklaasfeest voor iedereen zo gezellig mogelijk kan verlopen. Bekijk alle nieuws vandaag Sint-Niklaas hier.

.