MC Groep
Image default
Woning en Tuin

Nieuw bureau nodig? Hier moet het bureau aan voldoen!

Uitgekeken op het bureau of voldoet het bureau niet meer aan de wensen? Dan zal je vast op zoek zijn naar een mooi bureau voor je thuiswerkplek, kinderkamer of andere ruimte. Een bureau uitkiezen is niet zo makkelijk als het misschien lijkt. Het aanbod is namelijk erg groot. ZO kan je vele verschillende soorten, stijlen, afmetingen en kleuren bureaus krijgen. Hoe kies je nu de goede? Verder kan je lezen waar een bureau aan moet voldoen en welke vragen je moet stellen bij het uitkiezen van een nieuw bureau.

Past het bureau in de kamer?

De afmetingen van het bureau zijn erg belangrijk. Ga dus eerst na hoeveel ruimte je in de kamer hebt om een bureau en een bureaustoel te plaatsen. Door goed te weten wat de afmetingen zijn kan je al een heleboel bureaus wegfilteren online. Voor grote kamers zijn de afmetingen minder belangrijk, maar voor kleinere kamers is dit wel weer heel belangrijk. Om een kleine kamer zo optimaal mogelijk in te richten kan je er ook voor kiezen om een hoekbureau aan te schaffen. Dit soort bureau geeft je veel ruimte zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Voor welke activiteiten heb je een bureau nodig?

Naast de hoeveelheid ruimte die je hebt is het ook belangrijk om te weten wat je wilt gaan doen op het bureau. Is het bureau bijvoorbeeld bedoeld om te werken, of is het misschien bedoeld om creatief te zijn of om te gamen. Er zijn bureaus waar je al deze dingen kunt uitvoeren, maar voor bepaalde activiteiten kan het handig zijn om bepaalde bureaus aan te schaffen. Zo heb je voor gamen bepaalde gamebureaus en heb je voor tekenaars of schilders bureautafels die je kan verstellen en schuin kan kantelen.

Let op de hoogte van het bureau

Eerder is het al benoemd dat de afmetingen belangrijk zijn van de ruimte, maar de afmetingen van het bureau zijn ook belangrijk voor een goede zithouding. Zo is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van het bureau. De beste zithouding is als de armleuningen recht staan met de hoogte van het bureau. Als je niet zeker weet welke hoogte je wilt hebben is een verstelbaar bureau misschien iets voor jou. Deze bureaus kan je makkelijk verstellen in de goede hoogte, en je kan er zelfs voor kiezen om bepaalde periodes staand te werken of te gamen. Vaak hebben verstelbare bureaus geen opbergruimte, dus dat zal je dan zelf apart moeten aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan kastjes of ladeblokken.

Let op de diepte van het bureau

De diepte van het bureau kan ook een belangrijke factor zijn. Dit heeft namelijk invloed op de kijkafstand naar het beeldscherm die wordt gebruikt. Door een diep bureau te kiezen zorg je ervoor dat je geen last van de ogen krijgt en het beeldscherm op een goede afstand kan zien. Verder zorgt de diepte er ook voor dat je makkelijk je benen onder het bureau languit kan plaatsen.

Opbergruimte nodig?

De opbergruimte is ook belangrijk om het bureau netjes te houden. Hierbij kan je denken aan ingebouwde kasten met lades, maar je kan ook denken aan eventuele accessoires om op het bureau te zetten. Denk hierbij aan pennenhouders, een postvak of bepaalde boxen of dozen.

Vergeet het kabelmanagement niet

Misschien niet voor iedereen even belangrijk, maar als je voor een nette werkomgeving wil zorgen zal je toch iets moeten doen met al die kabels van de apparaten die worden gebruikt. Voor kabelmanagement zijn bepaalde mogelijkheden. Zo kun je denken aan kabelgoten, kabelbinders en een gat in het bureau waar de kabels in kunnen verdwijnen.