MC Groep
Image default
Woningen

Tips om te besparen op de energierekening

Wist je dat je op verschillende manieren kunt besparen op de energierekening? Het is toch altijd jammer wanneer we de rekening krijgen en hij hoger is dan verwacht. Er zijn diverse dingen die je kunt doen om te besparen op de energierekening. De grootte van het gezin en daarmee de frequentie van het gebruik van apparaten heeft veel invloed op het energieverbruik.

 

Tips

Een aantal dingen die je kunt doen om het energieverbruik te verminderen zijn bijvoorbeeld om op 30 of 40 graden te wassen in plaats van op 60 of om apparaten volledig uit te zetten door de stekker uit het stopcontact te halen. Daarnaast kun je gloeilampen vervangen voor led lampen en was laten drogen op een wasrek in plaats van in de droger te doen.

 

Raamfolie op maat

Naast het gebruik van apparaten verminderen, helpt het ook om raamfolie op maat te laten plaatsen. Raamfolie zorgt namelijk voor een betere isolatie van het huis. De warmte blijft dan beter binnen in de winter en het blijft lekker koel in de zomer. Hierdoor hoef je minder verwarming of airconditioning te gebruiken, wat meestal vrij veel stroom kost.

Raamfolie vermindert naast het energieverbruik ook de belasting voor het milieu. De isolerende werking van het folie werkt namelijk CO2-verlagend. Een ander voordeel hiervan is dat de folie een speciale coating heeft, waardoor schittering van de zon wordt verminderd.