MC Groep
Image default
Bedrijven

In enkele stappen SEO tekstschrijver worden!

Waar het eerst genoeg was om alleen maar teksten te schrijven, wordt er de laatste jaren steeds vaker gevraagd naar een SEO tekstschrijver! In dit artikel lees je wat een SEO tekstschrijver doet, hoe jij jouw SEO-vaardigheden kunt ontwikkelen en hoe je daadwerkelijk aan werk komt. Wie weet ben jij na het lezen van dit artikel wel geïnteresseerd in het schrijven van SEO teksten.

 

Wat doet een SEO tekstschrijver?

Een SEO tekstschrijver schrijft teksten. Niet gewone teksten, maar teksten die ‘search engine optimized’ zijn. Dit houdt in dat de tekst op een zodanige wijze is geschreven, dat hij hoog in de zoekmachine resultaten scoort. Een SEO tekstschrijver houdt rekening met keywords die de lezer gebruikt om informatie over een bepaald onderwerp te vinden. Deze keywords verwerkt hij of zij vervolgens op strategische wijze in de tekst. Vooraf aan het schrijven van zo’n SEO tekst is veel onderzoek nodig naar het zoekgedrag van de lezer en dit is wat een SEO tekstschrijver onderscheidt van een gewone tekstschrijver.

 

Ontwikkel jouw SEO vaardigheden</2>

Ben jij al tekstschrijver, maar weet jij nog niet veel over SEO? Dan is het verstandig om jouw kennis op dit gebied te ontwikkelen voordat jij jezelf SEO tekstschrijver noemt. Er zijn diverse boeken, cursussen en trainingen die jou SEO van A tot Z uitleggen. Ook zijn er tools zoals ‘Yoast’ die jouw teksten analyseren en vervolgens advies geven over verbeteringspunten met betrekking tot SEO. Door theoretische en praktische ervaring met elkaar te combineren, duurt het niet lang voordat jij jouw SEO-vaardigheden op jouw CV kunt zetten.

 

Aan werk komen

Je hebt geoefend en je voelt je klaar om de eerste opdrachtgevers te gaan helpen met jouw nieuwe kennis. Maar waar vind jij ze? Er zijn verschillende manieren om aan opdrachtgevers te komen. Ten eerste, is het belangrijk om een goede website te hebben. Dit is jouw visitekaart voor potentiële klanten. Daarnaast, kun jij jouw inschrijven bij diverse tekstbureaus die opdrachten jouw kant op kaatsen. Dit is een fijne wijze om werkervaring te krijgen en tegelijkertijd feedback voor jouw werk te ontvangen van experts die weten waarmee ze bezig zijn. Behalve dat, kun jij je inschrijven op diverse freelancer sites waar jij jouw diensten kunt aanbieden.

 

Nu is het aan jou

En, ben jij gemotiveerd om SEO tekstschrijver te worden? Zoals je ziet, zijn er maar enkele stappen voor nodig om dit te kunnen doen. Het is nu aan jou om hiermee aan de slag te gaan. Heel veel succes!

Bezoek de website voor meer info : website