MC Groep
Image default
Aanbiedingen

Do’s en dont’s bij wanddecoratie

Wil jij je muur graag decoreren en hebt hiervoor nog wat tips en inspiratie nodig? Dan is deze blog echt iets voor jou! Wij vertellen je namelijk alles over een goed doordachte samenstelling van decoratie elementen. 

 

Stem kleuren op elkaar af

Heb jij een favoriete kleur die je terug laat komen in de accessoires die nu al in de kamer staan? Dan kun je dit ook in je wanddecoraties implementeren. Een opvallende accentkleur zoals geel, turquoise of rood misschien. Wordt jouw interieur van lichte nuancen gekenmerkt? Dan kun je net zo goed van natuurlijke materialen en lichte tinten gebruik maken om harmonie te creëren. Ook als jij een bepaalde woonstijl hebt die jij consistent doorvoert in de rest van jouw interieur is het slim om deze stijl ook bij de muren toe te passen. Denk hierbij aan de industriële stijl of de Bohemian woonstijl. Kijk dus eerst naar de bestaande elementen en baseer je keuze voor muurdecoraties hierop.

 

Less is more

Sommige mensen hebben snel de neiging om hun creativiteit te forceren waardoor een gedecoreerde muur snel te druk en chaotisch oogt. Dit wil je juist voorkomen en voor het tegendeel zorgen toch? Kijk dus goed naar de verhouding tussen je bestaande accessoires en de spullen die je graag wilt ophangen. Wanneer het bestaande interieur al volstaat met decoratie elementen, dan kan het beter zijn om juist meer rust aan de muur te projecteren. Andersom is dat natuurlijk ook het geval. Vanzelfsprekend is dit een kwestie van smaak en moet jij je er goed bij voelen op de manier hoe jij je huis decoreert.

 

Grote of een kleine muur?

Hoe je de muur vormgeeft ligt er ook aan hoeveel vrije ruimte beschikbaar is. Bij een kleine muur is het vaak beter om gebruik te maken van kleine wanddecoraties. Bijvoorbeeld ingelijste foto’s of een mooie klok. Heb je een hele grote muur? Dan kan één groot canvas schilderij als blikvanger de uitkomst bieden Verschillende motieven op een canvas doek scoor je voordelig bij Sweet Living Shop. Of jouw voorkeur nu uitgaat naar prachtige landschapsafbeeldingen, of plaatjes van dieren en bloemen of artistieke schilderijen van beroemde kunstenaars. In deze webshop is er voor iedereen iets passends te vinden. Hang het canvas schilderij bijvoorbeeld boven de bank of een grote kast waar het een echte toevoeging aan het interieur en meubilair biedt. 

 

https://www.sweetlivingshop.nl/