MC Groep
Image default
Mode en Kleding

De duurzaamheid van het merk Ted Baker

Ted Baker werkt onvermoeibaar om het afval dat naar de stortplaats gestuurd wordt te verminderen, in al zijn kantoren, winkels en magazijn.

Ze zorgt ervoor dat alle producten die ze verbruiken rechtmatig & ethisch gebruikt worden en dat versleten producten ofwel gerecycleerd worden of volgens de beste ethische normen verstrekt worden… Binnen het VK hebben ze samen met andere winkeliers het ‘Distributor Take Back Scheme’ gevormd, dat de plaatselijke besturen van het VK helpt met de aanleg van betere recyclingvoorzieningen voor jou, als onderdeel van hun inzet voor de Britse en Europese WEEE richtlijn (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur).

Een symbool van een doorgestreepte vuilnisbak geeft aan dat je de goederen niet bij het huisvuil moet gooien, maar ze moet recycleren. Ted gelooft ook in eerlijk spel door te beweren transparant en eerlijk te zijn in de manier waarop ze zaken doen en zo hun ecologische voetafdruk zo sierlijk mogelijk te houden.

Milieu:
Ted is een prestigieus lid van de Green 500 organisatie. In de zomer van 2010 werd Ted een trotse Platina houder van de Green 500 Ethisch Gedrag. Ook hebben ze zich aangesloten bij MADE-BY, een internationaal geaccrediteerd en erkend benchmarks bureau, dat de kledingstukken van Ted wat nauwkeuriger beoordeelt, van de vezels die gebruikt worden tot de fabricage van deze producten en ook de arbeidsomstandigheden van de mensen nauwlettend in de gaten houdt.

Duurzaamheid:
De waren van Ted Baker zijn gemaakt om lang mee te gaan – ze handelen niet in wegwerpkleding. Hun kwaliteitsstoffen worden betrokken van hoog aangeschreven fabrieken, en de klassieke stijlen van Ted kunnen vele seizoenen gedragen worden. Veel van hun kledingstukken zijn ook gemaakt van duurzame vezels zoals organisch katoen en tencel, en als deel van hun werk met MADE-BY streven ze ernaar de hoeveelheden van deze vezels in de loop van de tijd in de collecties te verbeteren.