Home » Aanbiedingen » Uw huis beveiligen

Uw huis beveiligen

Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel cruciaal om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewild persoon in je huis of pand aan?

Inbraken binnen Nederland

Binnen 2014 werd er nog gangbaar 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een buitensporig hoog cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.

Hoewel de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje als voorbeeld een bankpas of klantenkaart voor nodig om binnen 30 seconden binnen te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Inbraaktips

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, eveneens inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor in de schuur.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Leg uw dure juwelen en contact geld binnen een kluisje binnen huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Zorg ervoor dat artikelen zoals telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Ook als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Doe altijd je deur op slot, eveneens als je maar 5 minuten weg bent.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.

 

 

Inbraak voorkomen

Tegenwoordig hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit in de groep gezet. Maar dit voorkomt lang niet altijd een inbraak in je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

Maatregelen treffen

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn bijzondere sloten, geproduceerd van extra sterk en duurzaam materiaal. Daarnaast zijn de sloten zo gemaakt dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Zoals hierboven al benoemd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van nieuwe sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bv. eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn eenvoudig open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra veilige sloten op uw deuren.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, als voorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een deskundige binnen sloten zoals een slotenmaker 365 amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de kids op school en de buurt redelijk verlaten is. Ook in vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

 

Bezoek de website voor meer info : website